Салат з кальмарами і спаржевої квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Любителям кальмарів пропоную відмінний рецепт салату із зеленою спаржевої квасолею і цим молюсків. Блюдо смачне і корисне. Цілком підійде в будні і на святковий стіл.
Яскравий, завдяки різнобарвним інгредієнтів і смачний салат буде мати гарний вигляд на столі. Нейтральний смак кальмара добре поєднується зі смаженими овочами. Яйце надає салату ситість і бархатистість, зелений горошок - солодкість. Легка кислинка лимонного соку відтіняє смак салату. Такий салат досить соковитий, але при бажанні можна додати зовсім небагато сметани або майонезу.
- Кальмар - 200 грам
- Квасоля спаржева - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Горошок зелений - 70 грам (консервований)
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки (або майонез, по бажанню)
- Лимонний сік - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
Морква очистіть, помийте і наріжте тонкою соломкою. Викладіть в сковороду.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Додайте до моркви.
Налийте рафіновану соняшникову олію і смажте овочі 7-8 хвилин перемішуючи.
Додайте зелену квасолю.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте квасоля з цибулею і морквою 5-6 хвилин.
Кальмар очистіть від плівки і помийте.
Після опустіть в каструлю з киплячою водою і варіть рівно 3 хвилини.
Охолодіть кальмар і наріжте соломкою. Викладіть в салатник.
Додайте смажену цибулю з морквою і зеленою квасолею.
Викладіть зелений консервований горошок.
Яйця очистіть і наріжте. Додайте в салат.
Salat сіль, додайте лимонний сік і перемішайте. За бажанням можна салат заправити сметаною або майонезом.
Салат з кальмарами і квасолею готовий. Можна подавати до столу.