Салат з кальмарами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.
Хочу порадити вам спробувати дуже класний, зовсім нескладний і апетитний салатик. Готується він досить швидко, так що зайнятим господаркам напевно припаде до смаку. Рекомендую рецепт!
Опис приготування:
У цьому салатик відмінно поєднується ніжний смак морепродуктів, солоденька кукурудза і рис. Його можна подавати як на повсякденні обід або вечерю, так і на святковий стіл, так як виглядає він досить апетитно і презентабельно. Хочете дізнатися, як приготувати салат з кальмарами і рисом? Тоді запам'ятовуйте цей простий рецепт і обов'язково повторіть його на своїй кухні.
- Мал - 1/2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Кальмари - 500 грам
- Кукурудза консервована - 1 штука (баночка)
- Зелень, сіль, майонез - За смаком
1. Насамперед поставте варитися рис в підсоленій воді. Окремо відваріть круто яйця.
2. Тушки кальмара вимийте, очистіть від плівок і варіть після закипання в підсоленій воді близько 4 хвилин. Після відкиньте на друшляк і остудіть.
3. Очистіть цибулину, подрібніть її кубиками. Щоб цибуля не гірчить, ошпарьте його окропом або замаринуйте в невеликій кількості оцту.
4. Остигнули кальмари наріжте тонкими скибочками.
5. Додайте цибулю і кукурудзу, попередньо злив з останньої рідина.
6. Очистіть і наріжте яйця.
7. Викладіть в салатник рис.
8. Додайте трохи улюбленої зелені і сіль за смаком.
9. Заправте майонезом і акуратно перемішайте. Усе, апетитний і ситний салатик можна подавати до столу.