Рецепт Салат з качкою фото

Салат з качкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка , Качина грудка
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У цьому рецепті я розповім, як приготувати салат з качкою. Ця страва користується популярністю в багатьох ресторанах високої кухні. Спробувати приготувати таке однозначно варто. Смачного!

Опис приготування:

Для приготування цієї страви нам знадобляться качині грудки. Вони не завжди є у продажу. У більшості магазинів продають качок цілком. У рецепті я використовувала цілу качку, т.К. В найближчих супермаркетах грудок не знайшла. Вийшло не менше смачно. І, до того ж, частини, що залишилися качки можна подавати з гарніром в гарячому вигляді, так що все стане в нагоді!

  • Качина грудка - 2 штуки
  • Журавлиний соус - 4 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Гірчиця французька - 2 Ст. Ложки
  • Салат - 1 пучок
  • Селера черешкова - 1 штука
  • Горіхи кедрові - 1 Ст. Ложка
салат з качкою - фото крок 1
Насамперед промиваємо качку під водою. Потім змащуємо її журавлинним соусом і соком лимона. Подрібнюємо гвоздику разом з залишилася від лимона цедрою, змішуємо з сіллю. Цією приправою змащуємо нашу качечку. Випікаємо при температурі 180 градусів рівно два години, до готовності.
салат з качкою - фото крок 2
Відокремлюємо від качки грудки. Ріжемо їх навскоси красивими пластинами.
салат з качкою - фото крок 3
Ріжемо не надто крупно стебло селери. Потім викладаємо їх на тарілку. Після чого зверху кладемо промиті листя зеленого салату (будь-який сорт), листочки притому можна злегка порвати руками.
салат з качкою - фото крок 4
Нарізану грудку кладемо симетрично поверх зелені.
салат з качкою - фото крок 5
В окремому блюдце готуємо заправку для салату. Наливаємо лимонний сік, потім - журавлинний соус. Додаємо оливкову олію, сіль і гірчицю.
салат з качкою - фото крок 6
Перед подачею поливаємо салат цією заправкою. Потім посипаємо кедровими горішками. Не біда, якщо це будуть волоські горіхи, кешью або мигдаль. Виходить в будь-якому випадку дуже смачно!

Схожі рецепти