Салат з інжиром і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю поєднання ягід і фруктів з м'ясом. Частенько роблять ягідний соус до м'яса або експериментую з салатами з фруктів і м'яса. Сьогодні розповім про те, як приготувати салат з інжиром і куркою.
Салат дуже простий в приготуванні, можна заздалегідь підготувати всі продукти, а викласти їх тільки перед подачею на стіл. Тут підійде свіжий інжир або сушені плоди, краще все-таки свіжий. Волоські горіхи замініть іншими, тільки не твердими, а курку можна відварити, запекти або обсмажити.
- Інжир свіжий - 6 штук (або 6 сушених і дві склянки води)
- Волоський горіх - 2/3 склянки
- Куряча грудка обсмажена - 2 штуки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Розмарин свіжий - 2 чайних ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сир «Горгонзола» - 130 грам
- Суміш салатних листків - 3 пучка (шпинат, radikkio, Ромен)
1. Візьміть свіжий інжир і вимийте його. Якщо інжир сушений, то покладіть його в каструлю з водою, доведіть до кипіння, потім вимкніть вогонь і дайте настоятися 10-15 хвилин, злийте воду.
2. Волоські горіхи очистіть від сміття і обсмажте на сухій сковороді протягом 4 хвилин, постійно помішуючи. Для 1-2 хвилини до кінця смаження додайте подрібнений розмарин. Горіхи повинні придбати золотистий колір.
3. Перекладіть горіхи зі сковороди на обробну дошку. Розріжте інжир на чотири частини. Наріжте курку поздовжніми скибочками по 1-2 см. Сир «Горгонзола» наріжте невеликими шматочками довільної форми.
4. Покладіть суміш салатних листя у велику миску. Додайте оливкову олію, сіль, перець і оцет. Розподіліть салат на 4 порції.
5. Додайте куряче м'ясо, волоські горіхи і сир «Маскарпоне». Зверху покладіть шматочки імбиру.