Салат з інжиром і авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт легкого овочевого салату. Поєднання солодкого інжиру, стиглого авокадо і пікантною заправки - фантастично смачне! Беріть на замітку мій рецепт!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати салат з інжиром і авокадо. У сезон вибирайте свіжий інжир, в інший час можна використовувати в'ялений або консервований. Авокадо повинен бути стиглим, ідеально підійде сорт хасс. Замість шпинату можна взяти рукколу або маногольд. Салат виглядає ефектно, підійде і для урочистих випадків, і для повсякденного меню. Смак вишуканий, готується просто і швидко.
- Інжир - 3-5 штук
- Авокадо - 1 штука
- Шпинат - 1/2 пучка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Бальзамічний оцет - 1/2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Для заправки змішайте оливкова олія, лимонний сік, бальзамічний оцет, чорний мелений перець і сіль.
Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте скибочками. Інжир наріжте часточками.
Шпинат помийте і обсушіть.
На дно блюда викладіть зелень, скибочки інжиру та авокадо. Полийте заправкою і відразу подавайте до столу.
Салат з інжиром і авокадо готовий, смачного!