Салат з груші з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кажуть, рецепт приготування салату з груші з сиром прийшов до нас із сонячної Італії. Охоче вірю - де ще, що не середземноморському узбережжі, могло народитися таке незвичайне і пікантне поєднання продуктів! Отже, ділюся рецептом!
Горіхи в цей салатик можна покласти не тільки волоські - з фундуком, наприклад, теж виходить дуже смачно! Спробуйте і так, і сяк, а потім розкажіть, який варіант сподобався більше!
- Листя салату - 100 грам
- Груші - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Сир твердий - 100 грам (в ідеалі - пармезан)
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
Листя салату ретельно вимити проточною водою і обсушити на рушник.
Груші помити, очистити шкірку, вирізати серцевину і нарізати невеликими шматочками.
Волоські горіхи крупно нарубати.
Сир настругати тонкими скибочками. Хоча, якщо любите шматочки "поувесістей" - можна і так:).
Видавити сік лимона.
Викласти всі продукти в салатницю, обережно (щоб не пошкодити ніжні салатні листя) перемішати.
Заправити оливковою олією і соком лимона і подати на стіл!
Заправити оливковою олією і соком лимона і подати на стіл!