Салат з буряка без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Багато хто вже звик додавати в салати на основі відвареного буряка майонез або хоча б сметану. Але для цього рецепта подібна заправка вам не знадобиться. Обов'язково спробуйте цей легкий салатик.
Опис приготування:
Щоб салат вийшов смачним, використовуйте для нього солодкі сорти буряка і свіже листя шпинату. Сир можна замінити на будь-який інший. Обов'язково використовуйте якісну оливкову олію. Як приготувати салат з буряка без майонезу, прочитайте в цьому рецепті.
- Буряк - 250 грам
- Шпинат - 150 грам
- Бринза - 50 грам
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Гірчиця французька зернова - 1 Чайна ложка
- Горіхи волоські - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Насамперед для цього салату вам знадобиться приготувати заправку. Для цього в окремій невеликій пиалочки змішайте рослинне масло, гірчицю в зернах і перець. Все ретельно перемішайте.
Помийте буряк і відваріть її до готовності. Потім почистіть її ножем і наріжте часточками або півкільцями. Викладіть в миску, заправте гірчично-масляним соусом і перемішайте.
Шпинат промийте під проточною водою. Для цього салату краще використовувати цілі листя свіжого молодого рослини. Обсушити їх і викладіть до буряка.
Бринзу натріть на тертці або розімніть вилкою. Також покладіть її в миску, присипте все волоськими горіхами. Посоліть за смаком і подавайте.