Салат «Whatcha»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Перед вами класичний варіант американського салату, його готують з кисло-солодких яблук, селери, горіхів. Заправляють майонезом, сіллю і перцем меленим, іноді додають родзинки або свіжий виноград.
Опис приготування:
Отже, розповідаю, як приготувати відомий американський салат"Уолдорф" . У салаті використовується стебловий або кореневої селера, з останнім прийнято вважати сучасний варіантом салату. Основа - кисло-солодкі яблука з щільною м'ясистою серединкою, очищені від шкірки. Приємне поєднання продуктів, яскравий смак селери, солодкі нотки родзинок - все це про салат"Уолдорф" ! пробуйте!
- Яблуко зелене - 2 штуки
- Корінь селери - 1/4 штуки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки (очищені)
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, перець - - За смаком
- Родзинки - - За смаком
1. Підготуйте продукти для салату. Селера очистіть від шкірки, горіхи - від шкаралупи, родзинки залийте окропом на пару хвилин.
2. Очищені горіхи підсмажте на сухій сковороді до появи характерного аромату. Дайте охолонути.
3. Селера наріжте тонкою соломкою або скористайтеся великої квадратної теркою.
4. З яблук зніміть шкірку, видаліть серцевини, наріжте соломкою або натріть на квадратної крупній тертці.
5. Остигнули горіхи подрібніть зручним способом, я це роблю в ступці.
6. З'єднайте в салатник яблука, селера, горіхи, сіль, перець чорний мелений, майонез.
7. Перемішайте салат.
8. Додайте родзинки, прикрасьте часточками яблука, м'ятою. Приємного!