Салат «Whatcha» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хв.
Салат знаменитий, але має кілька варіантів приготування. Даний салат готують із стеблового селери або з кореневого. Обидва варіанти салату смачні і заслуговують на окрему увагу.
Опис приготування:
Зараз варіацій «Уолдорф» безліч, і одна смачніше інший. Давайте розбиратися.
Незважаючи на відносний мінімалізм в своєму складі, салат «Уолдорф» важко назвати найпростішим в приготуванні: складне поєднання смаків різних сортів яблук і пильна увага до кожного інгредієнта, втім, і зробили це блюдо сучасною класикою. Розповідаю, як приготувати салат"Уолдорф" з куркою.
- Селера - 1 штука
- Курячий стегенце - 1 штука (попередньо обсмажений або відварений)
- Зелене яблуко - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Майонез, крем - За смаком
Стеблова селера потрібно вимити й обсушити. Очистіть шкірку. Натріть корінь на тертці для приготування морквини по-корейськи.
Відваріть курячий стегенце. Я беру саме його тому, що м'ясо з ноги більш соковите, ніж філейне. Воно краще підходить для салату. М'ясо нарізаємо соломкою.
Зелене яблуко натріть на такий же тертці. Яблуко слід полити лимонним соком, щоб від впливу повітря воно не потемніло.
У мисці зберіть підготовлені продукти: селера, нарізане м'ясо, яблуко. Додайте розпарені родзинки.
Волоські горіхи злегка підсушіть в духовці і наріжте дрібно. Додайте горіхи в салат.
Заправте салат майонезом, змішаним зі столовою ложкою сметани. Приправте спеціями.
Подайте салат до столу охолодженим.