Салат «Волзький»
(покроковий рецепт з фото)
З давніх-давен на Русі соління займали велике місце серед заготовок на зиму. Така заготовка зі свіжих овочів без грама оцту і рослинного масла збереже максимум корисних речовин для вашого здоров'я.
Цей рецепт, як приготувати салат «Волзький», подобається мені, тому що в його склад не входить оцет. Адже оцет «вбиває» всі корисні вітаміни та речовини, які містять свіжі овочі. Заготовивши на зиму такий салат, я впевнена, що ви оціните його користь для вашого здоров'я.
- Помідор - 3, 5 кілограма
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Перець солодкий - 1, 4 кілограма
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 1 кілограм
- Сіль - 135 грам
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець запашний горошком - 10 штук
Капусту дрібно наріжте.
Перекладіть її в емальовану або пластиковий посуд, slegka сіль (1 середня лінія) і перетріть руками.
Морква вимийте, очистіть і наріжте кружальцями завтовшки 3 мм.
Перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте вузькими смужками товщиною 0, 5 см.
Цибуля почистіть і наріжте кільцями товщиною 0, 5 см.
Помідори наріжте кружальцями завтовшки 1 см.
Всі викладіть в миску, приправити сіллю, перемішайте.
Простерилизуйте банки, на дно кожної з них покладіть 2 горошини запашного перцю, 1-2 лаврові листки, розкладіть салат і розлийте сік, що залишився.
Простерилизуйте банки, на дно кожної з них покладіть 2 горошини запашного перцю, 1-2 лаврові листки, розкладіть салат і розлийте сік, що залишився.
Банки з салатом прикрийте нещільно кришками, простерилизуйте протягом 15 хвилин, закатати кришками, укутайте ковдрою. Зберігайте в прохолодному темному місці.
Вихід готового салату - 5 літрів.