Рецепт Торт «Волзький» фото

Торт «Волзький»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Яйця , Сухофрукти , Ізюм , Маргарин
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сьогодні я розповім, як приготувати кекс"Волзький" по ГОСТу, який із задоволенням їдять абсолютно все. Традиційно він готується у формі усіченого конуса з обов'язковим додаванням розпушувачів.

Опис приготування:

Колись такий кекс був прямокутної форми або у формі усіченого конуса. Звичайно, форма не впливає на смак, тому можна готувати кекс в будь-який звичної для вас формі. Найскладніше в класичному рецепті - це приготування помадки. Подбайте про це заздалегідь.

  • Борошно - 330 грам
  • Цукор - 220 грам
  • Маргарин - 220 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Ізюм - 200 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Розпушувач - 5 грам
  • Цукрова пудра - 11 грам
  • Ванілін - За смаком
кекс
1. Цей кекс готується на основі маргарину (маслом замінювати не можна). Маргарин потрібно збити міксером разом з цукром і сіллю до пишного стану. Потім поступово вводяться яйця і маса продовжує збивати.
кекс
2. Не забудьте додати ванілін, продовжуючи збивати. Маса повинна вийти пишною.
кекс
3. Борошно і родзинки додаємо в самому кінці. Потім виливаємо отримане тісто в форму для випічки (у мене вона була прямокутна). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо до тих пір, поки кекс не набуде красивий рум'яний відтінок. Перевірити його готовність можна зубочисткою.
кекс
4. Помадку можна варити заздалегідь, її потрібно буде наполягти. Стакан цукру заливаємо половиною склянки води і на сильному вогні нагріваємо масу. Коли закипить, потрібно зняти піну, після чого зменшити вогонь. За рецептурою помадка вариться при температурі 115 градусів (я перевіряю готовність так: капають краплю на блюдце. Якщо вона не розтікається, то помадка готова). Після зняття з вогню каструлю з помадкою потрібно швидко поставити в холодну воду.
кекс
5. Злегка теплий сироп потрібно збити міксером на повній швидкості.
кекс
6. Збивати помадку потрібно до тих пір, поки вона не набуде ніжну креязик консистенцію. Потім її потрібно поставити на ніч у холодильник, так вона стане більш пластичної. Саме тому помадку краще готувати заздалегідь.
кекс
7. Намазуємо наш кекс помадкою - і він готовий до вживання! Якщо є час, поставте кекс в холодильник хоча б на годину.

Схожі рецепти