Салат «тигреня»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "тигреня" - простий в приготуванні і дуже симпатичний салатик, який особливо подобається дітям. Розповідаю, як приготувати салат "тигреня" …
Простий рецепт салату "тигреня"
1. Картоплю і моркву відварити до повної готовності.
2. Огірки і ковбасу потрібно нарізати маленькими кубиками, цибулю дрібно порубати, картопля, морква і яйця натерти на дрібній тертці (один білок необхідно залишити для прикраси).
3. Викладаємо салат шарами, надаючи йому форму голови тигра (см. Фото). Перший шар - картопля, потім - ковбаса, огірки, цибуля і яйце. Нарешті, покриваємо всі рівномірним шаром моркви. Кожен шар не забуваємо промащувати майонезом.
4. Прикрашаємо салат. З білка робимо очі і щоки тигра, з дрібно нарізану оливок - ніс і вії, з невеликого шматочка ковбаски - язичок. Вуса тигру можна зробити з тонких смужок цибулі.
Салат "тигреня" готовий. Ставимо на півгодини в холодильник, після чого можна подавати до столу.
- Картопля - 400 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Огірки свіжі - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Яйця - 3 штуки
- Морква - 400 грам
- Майонез - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
1. Картоплю і моркву відварити до повної готовності.
2. Огірки і ковбасу потрібно нарізати маленькими кубиками, цибулю дрібно порубати, картопля, морква і яйця натерти на дрібній тертці (один білок необхідно залишити для прикраси).
3. Викладаємо салат шарами, надаючи йому форму голови тигра (см. Фото). Перший шар - картопля, потім - ковбаса, огірки, цибуля і яйце. Нарешті, покриваємо всі рівномірним шаром моркви. Кожен шар не забуваємо промащувати майонезом.
4. Прикрашаємо салат. З білка робимо очі і щоки тигра, з дрібно нарізану оливок - ніс і вії, з невеликого шматочка ковбаски - язичок. Вуса тигру можна зробити з тонких смужок цибулі.
Салат "тигреня" готовий. Ставимо на півгодини в холодильник, після чого можна подавати до столу.