Салат «Річард» с гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Салат "річард" - один з популярних святкових і, я б навіть сказала, новорічних салатів, за смаковими якостями якому просто немає рівних. Пропоную варіант, як приготувати "річард" с гранатом.
Основою салату "річард" з гранатом є відварна яловичина, волоські горіхи і, звичайно ж, гранат. Доповнити смак я вирішила яйцями, кукурудзою, морквою і картоплею, все це зробить смак салату більш яскравим, а сам салат більш ситним. Він не тільки смачний, але і дуже красивий і апетитний, тому як не можна краще підійде для будь-якого святкового столу, будь то Новий рік і День народження.
- Яловичина - 200 грам
- Кукурудза консервована - 150 грам
- Горіхи волоські - 50-70 грам
- Яйця - 3 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Гранат - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яловичину відваріть до готовності в злегка підсоленій воді. В іншій каструлі відваріть моркву і картоплю. Яйця відварити круто. Горіхи підсушіть в мікрохвильовці на грилі або в духовці.
Застелите салатник відповідного розміру харчовою плівкою.
Першим шаром викладіть натерту на дрібній тертці моркву. Злегка утрамбуйте. Зверху змастіть майонезом.
Подрібніть волоські горіхи і викладіть другим шаром. Знову змастіть невеликою кількістю майонезу. Майонез нам служить для зв'язки шарів.
Третім шаром викладіть консервовану кукурудзу. Не забудьте промазати майонезом.
Яйця натріть на крупній тертці і викладіть наступним шаром, змастіть майонезом.
Яловичину дрібно поріжте і викладіть рівним шаром, знову промажте майонезом.
Останнім шаром викладіть натертий на крупній тертці картопля. Утрамбуйте.
Переверніть салат на плоску тарілку, салатник і харчову плівку приберіть.
Зверху і з боків рясно змастіть салат майонезом. Обсипте зернами граната.
Додатково прикрасьте салат кукурудзою і рубаним зеленою цибулею. Як вид, салат вийшов дуже яскравим, святковим і неймовірно смачним. Дуже раджу всім!