Салат по-корейськи з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите кабачки і небайдужі до гострих страв, значить вам припаде до душі простий рецепт салату по-корейськи з кабачків - впевнена, ця чудова закуска стане частим гостем на вашому столі!
У цьому році у нас простий позамежний урожай кабачків. Що тільки ми з ними не робили ціле літо - і смажили, гасили, фарширували, солили, маринували і навіть сушили на зиму. А ось рецепт приготування салату по-корейськи з кабачків дізналися тільки зараз, коли кабачки майже відійшли. Ну та нічого, наступного літа ми це виправимо.
А поки я розповім, як приготувати салат по-корейськи з кабачків. А вам буду вдячна за будь-які поради з приводу заготовки цього салату на зиму - аж надто він нам сподобався, та й кабачки в погребі ще є.
- Кабачок - 1 штука (мається на увазі невеликий молоденький кабачок приблизно 0, 5 кг вагою)
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець чилі мелений, перець духмяний мелений, паприка мелена і т.Д. )
- Часник - 3-4 зубчиків
Кабачок вимити і, не знімаючи шкірки, нарізати тонкою соломкою або скибочками. Посолити, перемішати і залишити на приблизно півгодини (можна невеликим гнітом придавити, щоб рідина швидше виходила).
Тим часом нарізати тонкою соломкою або натерти на тертці моркву
Болгарський перець.
Цибулю нарізати півкільцями.
І спасерувати до легкого золотистого кольору в рослинній олії.
Подрібнити часник.
З кабачків злити рідину, злегка віджати руками. Додати овочі, спеції, оцет, цукор, соєвий соус. Добре перемішати і прибрати в холодильник - мінімум на 1 час, але найкраще годин на 8.
Готовий салат перед подачею посипати підсмаженими насінням кунжуту. Смачного!