Хе з кабачків по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Літня закуска, така як хе з кабачків, буде актуальна для запеченого м'яса на мангалі або грилі, для вареної курки і картопляного гарніру. Блюдо виходить соковитим, смачним, з часниковою ноткою.
Якщо ви ніколи не готували це овочеве блюдо, то ви невимовно здивовані його пряного смаку і обов'язково запишете рецепт собі в кулінарний щоденник або збережіть в закладках. Хе з кабачків можна подавати не тільки в будні, але і на святковий стіл!
- Кабачок молодий - 1 штука (великий)
- Морква - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Приправа для моркви по-корейськи - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 0, 25 пучка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть моркву від шкірки, промийте у воді і натріть на тертці для моркви по-корейськи.
Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте. Розжарити сковороду, влийте на неї рослинне масло, висипте морквяну нарізку, спресуйте часникові зубчики і висипте приправи і спеції. Смажте рівно 1 хвилину і вимкніть нагрів. За бажанням на цьому етапі ви можете додати і нарізану цибулю, якщо любите такий овоч в хе.
Промийте молодий кабачок або кілька овочів у воді, зріжте хвостики і наріжте плоди стрічками за допомогою Овочечистка.
Викладіть в глибоку ємність кабачкову нарізку, додайте обсмажену моркву.
Промийте свіжу зелень кінзи або петрушки, подрібніть разом з гострим перцем, очищеним від насіння, додайте в ємність і перемішайте, вливши оцет.
Помістіть ємність з вмістом на холод приблизно на 30 хвилин, але чим довше воно буде настоюватися, тим смачніше вийде блюдо. Потім викладіть хе з кабачків по-корейськи на тарілки або в салатник і подавайте до столу.