Салат по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий свіжий і легкий овочевий салат по-італійськи, який за своєю колірною і смако-ароматичної гамі є відображенням яскравою і сонячної Італії.
Я люблю, насамперед, італійську кухню за те, що майже всі рецепти там не тільки неймовірно смачні, але і дуже корисні, цей простий рецепт салату по-італійськи не став винятком з ряду. Звичайно ж, Ви можете сказати, що це звичайний овочевий салат, і будете не праві. Італія - країна сюрпризів, особливо в їжі, тому навіть в такий звичайний здавалося б салат була додана маленька родзинка у вигляді злегка запечених в духовці овочів. Тому обов'язково візьміть собі на замітку рецепт приготування салату по-італійськи і влаштуйте собі відмінний вечір з південним відтінком.
- Braai (зелень, гілочки) - 5 штук
- Часник - 1 зубчик
- Оцет (бальзамічний) - 3 Ст. Ложки
- Рукола (пучок) - 1 штука
- Помідори черрі - 7 штук
- Перець болгарський червоний - 1 штука
- Цукіні (молодий) - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Цукіні миємо й нарізаємо на тонкі кільця, не товще 1 см.
Потім перець поміщаємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Запечена перець кладемо в целофановий пакет, так буде легше зняти шкірку.
Цукіні обсмажуємо з двох сторін на сковороді гриль без додавання масла.
Гарячі колечка цукіні складаємо в тарілку, видавлюємо на них часник, додаємо нарізану кінзи і вливаємо оцет. Все перемішуємо і відставляємо на 15-20 хвилин.
Помідори черрі нарізаємо шматочками і кладемо до маринованим цукіні.
Видаляємо з Перця шкірку і чистимо від насіння. Ріжемо на смужки.
Нарізаний перець перекладаємо в миску до овочів, солимо, посипаємо перцем і вливаємо оливкову олію. Ретельно перемішуємо.
Тепер сервіровка: рукколу моєму і висушуємо, укладаємо її на тарілку.
На рукколу викладаємо салат. Тепер ми можемо подавати цю пишність до столу.