Рецепт Салат «Олів'є» зі свіжим огірком фото

Салат «Олів'є» зі свіжим огірком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Я готую цю страву - одне з найулюбленіших для багатьох членів нашої великої родини - різними способами, але сьогодні хочу поділитися з вами рецептом салату"Олів'є" зі свіжим огірком. Спробуйте!

Опис приготування:

Мені здається, вся справа в відвареної яловичині - вона прекрасно поєднується і з солоними огірочками (це, звичайно, класика! ), і зі свіжими. В останньому випадку салат виходить з такою апетитною легкої"хрустінкой" … Та ще й цибулька зелений… І горошок… Загалом, це дуже смачно!

Як правило, на новий рік (а він, як відомо, не свято без"Олів'є" ) в нашій родині готували цей салат саме зі свіжими огірками - до зиязиках канікул якраз встигали за ним скучити. А влітку, навпаки, хотілося солоненького - тоді з погреба витягалася"заповітна" банку з квашеними огірочками. Так що однозначно віддати перевагу рецептом салату"Олів'є" зі свіжим огірком я не можу. Але як його приготувати, розповім із задоволенням!

  • Яловичина - 400 грам
  • Огірки свіжі - 3 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 5 штук
  • Банку консервованого горошку - 1 штука
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Майонез домашній - 1 Склянка
  • Крем 15% - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Яловичину відварити до готовності - можна додати в каструлю лавровий лист і цілу очищену цибулину, тоді м'ясо буде ароматні. Остудити. Дрібно нарізати.
салат
Зварити картоплю і моркву, остудити, почистити. Нарізати.
салат
Яйця відварити круто, остудити, очистити від шкаралупи. Подрібнити ножем або натерти на крупній тертці.
салат
Огірки вимити, обсушити і дрібно нарізати.
салат
Також вчинити з зеленою цибулею.
салат
Банку з горошком відкрити, злити маринад.
салат
З'єднати всі інгредієнти в глибокій мисці. Посолити, поперчити. Заправити майонезом і сметаною. Охолодити протягом 1-2 годин. Викласти гіркою в салатник і подати на стіл!

Схожі рецепти