Рецепт Салат на зиму з квасолі фото

Салат на зиму з квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Баклажан , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Салати , Консервація
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Підкажу рецепт ще однієї зимової заготовки, як приготувати салат на зиму з квасолі, що обов'язково припаде до смаку всій родині. Готую такий щороку, а взимку з радістю відкриваю і дегустую.

Опис приготування:

Готується салат дуже просто: спершу відварюю квасолю, а потім готую її разом з іншими овочами в великій каструлі або казані. Можна використовувати будь-які овочі, наприклад: перець, часник, цибуля, томати, баклажани, кабачки та інше. Тут кожен вже орієнтується на свій смак.


  • Червона квасоля - 1 кілограм
  • Томати - 1 кілограм
  • Баклажани - 1 кілограм
  • Перець - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
  • Морквина - 1 кілограм
  • Цукор - 100 грам
  • Рослинна олія - 500 мілілітрів
  • Сіль і перець - За смаком
1
Спершу займуся приготуванням квасолі: насипаю квасоля в воду і доводжу до кипіння, після цього зменшую вогонь і варю до готовності (1, 5-2 годину).
2
За весь цей час: чищу і мою морквину, натираю її на крупній тертці. Баклажани, перець і цибулю мою, нарізаю все кубиками.
3
Томати перекручують за допомогою м'ясорубки або подрібнюю в блендері.
4
У каструлю з товстим дном викладаю квасоля, томати, баклажани, перець, морквину і цибулю.
5
Додаю в каструлю соняшникову олію, за смаком солю і перчу, кладу цукор. Варю на слабкому вогні близько 1 годину.
6
Банки стерилізують. Розкладаю по банкам гарячий салат. Смачного!

Схожі рецепти