Салат на рік Собаки
(покроковий рецепт з фото)
Ви вже вирішили, ніж будете пригощати гостей в новорічну ніч? Ще в процесі? Тоді я запропоную вам відмінний рецепт, як приготувати салат на рік Собаки в вигляді, не повірите, собаки! Zaintrigovala?
Впевнена, цим салатом ви здивуєте і володій всіх гостей! І не тільки зовнішнім виглядом, але і смаком! Салат виходить ситним, а смак яскравий і насичений. Приготувати такий салат можна не тільки до Нового року, але і до будь-якого іншого свята, завжди і всюди він буде доречним.
- Куряча грудка - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірок маринований - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Горошок консервований - 3-4 Ст. Ложок
- Чорнослив - 100 грам
- Майонез - За смаком
- Маслини без кісточок - За смаком (для прикраси)
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки (для маринаду)
- Вода - 2 Ст. Ложки (для маринаду)
- Цукор - 1 Чайна ложка (для маринаду)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (для маринаду)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця відварити круто, морква і курячу грудку відварити до готовності.
Насамперед замаринуйте цибулю. Для цього наріжте його дрібними кубиками, залийте сумішшю води і оцту, додайте сіль і цукор. Перемішайте і залиште на 15 хвилин.
Для надання форми салату нам знадобиться шаблон з зображенням мордочки собачки. Я його роздрукувала на принтері і вирізала. Покладіть шаблон на тарілку і обведіть його майонезом. Потім зніміть шаблон.
Дрібно наріжте курячу грудку і викладіть першим шаром в середині контуру. Зверху покрийте сіточкою майонезу.
Наступним шаром викладіть дрібно нарізаний маринований огірок, а слідом - маринована цибуля. Зверху також покрийте майонезом.
Моркву натріть на дрібній тертці і викладіть наступним шаром, залишивши трохи моркви для прикраси.
Викладіть консервований горошок, злегка вдавивши його в морква, і покрийте майонезом.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Жовтки розімніть виделкою і викладіть на салат. Зверху і з боків добре змастіть майонезом.
Білки натріть на дрібній тертці і викладіть останнім шаром, щоб покрити весь салат зверху і з боків.
Залишилося тільки декорувати салат. Очки, носик, ротик зробіть з маслин. А ось вушко і цятки я зробила з подрібненого чорносливу з маслинами. Їх можна дрібно нарізати або ж подрібнити в блендері (так я і зробила).