«мімоза» на рік Собаки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні допоможу вам визначитися з новорічним меню, точніше підкине ідею, як прикрасити салат до Нового року. Рецепт "мімози" на рік Собаки буде класичний, а прикраса - нове, оригінальне.
Красиво і оригінально прикрасити салат "мімоза", та ще й з символом наступаючого року допоможе мій рецепт. Все буде дуже просто і доступно, при чому, ніяких додаткових інгредієнтів, крім тих, які зазвичай використовуються в салаті, вам не потрібно. Єдине - маслини, але я думаю, вони і так будуть на святковому столі, тому спеціально для цього салату купувати не доведеться.
- Сардина в маслі - 230 грам
- Сир плавлений - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цибуля - 1/3 штуки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Зелень для прикраси - За смаком
- Маслини для прикраси - За смаком
- Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
Цибулю дрібно поріжте і замаринуйте в суміші води і столового оцту 9% (1:1).
Сардину в маслі розімніть вилкою до стану кашки. Злийте зайву рідину. Викладіть сардину другим шаром, зверху покладіть маринована цибуля. Зараз вже починаємо надавати форму салату, але можна і на наступному шарі.
За допомогою білка, який ми залишили спочатку, зробіть вуха і ніс собачці. А потім подрібненим жовтком заповніть всі частини, що залишилися. Язичок зробіть з кружечка моркви, а оченята, бровки і вусики - з маслин. Прикрасьте салат зеленню - і можна подавати!