Салат «кремлівський»
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний салатик, який ідеально доповнюють горішки. Його можна зробити на обід, вечерю або на святковий стіл. Щоб приготувати таку закуску, запам'ятайте простий рецепт салату "кремлівський" .
Історію створення цього салату напевно ніхто не знає, асоціюючи його то з одним, то з іншим генеральним секретарем. Однак чи має це значення, якщо рецепт приготування салату "кремлівський" вже давно полюбився багатьом господиням, завдяки своїй простоті і смаку.
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2-3 штук
- Капуста - 100 грам
- Горіхи - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Майонез - За смаком

1. Насамперед необхідно вимити і поставити варити картоплю, морква і яйця. Після приготування злегка остудити і очистити. Картоплю нарізати невеликими кубиками або тонкою соломкою і викласти на дно блюда. При бажанні трохи підсолити за смаком і рясно змастити майонезом. При бажанні рецепт приготування салату "кремлівський" можна доповнити також подрібненим часником.

2. Морква очистити і натерти на тертці. При бажанні її можна використовувати в свіжому вигляді, а не відварному - все залежить від ваших смакових уподобань.

3. Шар моркви викласти зверху картоплі, розрівняти і змастити майонезом. Очищені яйця розрізати навпіл і відокремити білки від жовтків. Останні натерти на тертці або подрібнити ножем. Викласти зверху моркви, посолити трохи і при бажанні поперчити. Додати трохи майонезу.

4. Наступним шаром салату буде капуста. Використовувати можна білокачанну або пекінську капусту. Якщо вона жестковата, попередньо можна розім'яти її руками і лише потім викладати. Посолити за смаком і заправити майонезом.

5. Білки подрібнити ножем і викласти зверху рівним шаром. При бажанні можна додати дрібку солі. Салат "кремлівський" в домашніх умовах можна також доповнити солоним огірочком або буряком при бажанні.

6. Залишилося подрібнити горіхи (використовувати можна будь-які горіхи за смаком і при бажанні попередньо їх обсмажити на сковороді).

7. І присипати ними салат. Тепер його потрібно відправити в холодильник мінімум на годинку, щоб він просочився. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню.