Рецепт Салат «Кобб» фото

Салат «Кобб»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

Неймовірно красивий салатик, який з'явився і набув широкого поширення в США. Ну а ми без праці приготуємо його до вечері, ніж порадуємо себе і своїх близьких!

Рецепт приготування салату Кобб був придуманий власником ресторану Дербі Браун, власне на честь цього власника, а звали його Боб Кобб, салатик і названий. Сама ідея і склад салату виникли спонтанно, коли містер Кобб в один з вечорів зголоднів і зайшов на кухню ресторану, щоб підкріпитися. Він просто склав все те, що знайшов в одну тарілку - так з'явився салат, який згодом був включений в меню самого ресторану, а потім став найпопулярнішим салатом в США. Ну а якщо говорити про смак цього чудового салату, то, по правді кажучи, він чудовий! Поєднання м'яса з овочами і ароматними заправкою - відмінний варіант на всі випадки життя - він може бути як закускою, так і основною стравою, адже він досить ситний. Плюс до всього такий салатик не нанесе величезного шкоди вашій фігурі, а це теж важливо! Так що ви просто зобов'язані його спробувати, ну а я з радістю поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як приготувати салат Кобб легко і швидко.

  • Куряча грудка відварна або запечена - 1 штука
  • Яйця зварені круто - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Авокадо - 1 штука
  • Селера стебла - 2 штуки
  • Сир Чеддер - 70 грам
  • Бекон - 4 штуки
  • Гірчиця з зернами - 1 Чайна ложка
  • Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Листя салатні - 50 грам (романо або латук)
салат
Насамперед ми приготуємо заправку. Очищаємо часник і подрібнюємо його за допомогою часничниці.
салат
Викладаємо його в мисочку, додаємо два види гірчиці, винний оцет і оливкове масла, перемішуємо.
салат
Сковорідку гарненько нагріваємо і обсмажуємо на ній бекон, поки він не стане хрустким.
салат
Тепер курячу грудку, обсмажений бекон, яйця, сир, помідори, авокадо і селеру нарізаємо кубиками зі стороною приблизно 2 см.
салат
Викладаємо на блюдо салатні листя.
салат
А потім на салатні листя акуратними смужками викладаємо нарізані інгредієнти.
салат
Готовий салат ставимо на стіл, а заправку подаємо окремо. Смачного!

Схожі рецепти