Салат «Кобб»
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно красивий салатик, який з'явився і набув широкого поширення в США. Ну а ми без праці приготуємо його до вечері, ніж порадуємо себе і своїх близьких!
Рецепт приготування салату Кобб був придуманий власником ресторану Дербі Браун, власне на честь цього власника, а звали його Боб Кобб, салатик і названий. Сама ідея і склад салату виникли спонтанно, коли містер Кобб в один з вечорів зголоднів і зайшов на кухню ресторану, щоб підкріпитися. Він просто склав все те, що знайшов в одну тарілку - так з'явився салат, який згодом був включений в меню самого ресторану, а потім став найпопулярнішим салатом в США. Ну а якщо говорити про смак цього чудового салату, то, по правді кажучи, він чудовий! Поєднання м'яса з овочами і ароматними заправкою - відмінний варіант на всі випадки життя - він може бути як закускою, так і основною стравою, адже він досить ситний. Плюс до всього такий салатик не нанесе величезного шкоди вашій фігурі, а це теж важливо! Так що ви просто зобов'язані його спробувати, ну а я з радістю поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як приготувати салат Кобб легко і швидко.
- Куряча грудка відварна або запечена - 1 штука
- Яйця зварені круто - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Авокадо - 1 штука
- Селера стебла - 2 штуки
- Сир Чеддер - 70 грам
- Бекон - 4 штуки
- Гірчиця з зернами - 1 Чайна ложка
- Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-3 зубчиків
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Листя салатні - 50 грам (романо або латук)