Салат «Кальмар з яйцем»
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне поєднання морепродуктів з овочами і вареними яйцями. Рецепт, як приготувати салат «Кальмар з яйцем», дуже простий і смачний. Кальмар не ховаючись всередині, а красиво розкладаю на поверхні.
Вся принадність роботи з морепродуктами в тому, що їх не потрібно довго готувати, відповідно приготування салату не відніме у вас багато часу. Салат можна не наполягати, а відразу подавати до столу. Кальмари відмінно поєднуються зі свіжими овочами.
- Кальмар - 4 штуки
- Консервована кукурудза - 150 грам
- Капуста - 250 грам
- Морква - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Петрушка - За смаком (для прикраси)
- Яйця - 2 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1
Кальмари очищаю, ретельно мою всередині і зовні, витираю серветками. Нарізаю кальмари тонкими кільцями (для прикраси), смужками.
2
Ставлю каструлю з водою на вогонь і солю, після закипання відправляю кальмарів в воду і варю 2 хвилини, потім дістаю і остуджують.
3
Яйця відварюю і остуджують, потім очищаю і нарізаю шматочками (4-8 частин).
4
Капусту дрібно шаткую, морква й огірки подрібнюю на тертці для корейської моркви.
5
Капусту змішую з огірками, морквою і заправляю майонезом, солю, перчу за смаком і перемішую. Додаю кукурудзу і кальмари смужками, перемішую.
6
Викладаю салат на блюдо, прикрашаю кільцями кальмара, вареними яйцями і петрушкою.