Салат із селери з огірком і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Дуже простий, але дуже смачний салат, в якому гармонійно поєднуються прості інгредієнти. Салат виходить дуже соковитим, весняним. Його можна їсти окремо, або з будь-яким м'ясним блюдом.
Цей простий, але смачний і дуже корисний салат може бути самостійною стравою для легкого перекусу або вечері або подаватися до будь-яких других страв на обід. Ніжний огірок відмінно розбавить різкуватий смак селери, який так не подобається багатьом. І, до того ж, лимонний сік "погасить" смак цибулі і селери. Відмінний салат, вам сподобається!
- Стебла селери - 3-4 штук
- Огірок свіжий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Грецькі горіхи - 4-6 штук
- Зелень кропу, петрушки - 1-2 Ст. Ложок (дрібно нарізана)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
1. Для салату краще брати стебла селери з середини пучка і краще, якщо стебла будуть з листям. Лук можна брати будь-який: червоний, звичайний або шалот.
2. Нарізаємо стебла селери разом з листям тонкими пластинками.
3. Наріжемо огірок тонкими смужками, цибуля - четвертькольцами. А горіхи дрібно порубати ножем і злегка придавив. Дрібно нарізаємо зелень.
4. Перекладаємо все підготовлені інгредієнти в салатник, додамо сіль, перець і лимонний сік. І за смаком додамо майонез.
5. Перемішуємо і даємо постояти хоча б хвилин 10-15.
6. Смачного!