Салат із креветками та руколою
(покроковий рецепт з фото)
Салат з креветками і руколою смачний і корисний. Він не має особливого соусу, тут також не використовується майонез. Все корисно, свіжо і красиво. Те, що необхідно для фігури і гарного настрою!
Такі салати, як цей, верх свіжості. Інгредієнти салату повні корисних речовин. Такий салат приємно готувати, так як вона не доставляє особливого клопоту. Всі продукти доповнюють один одного і не вибиваються із загального букета смаку. Розповідаю і показую, як приготувати салат з креветками і руколою.
- Рукола - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця з зернами - 0, 5 чайних ложки
- Перепелині яйця - 4-6 штук
- Креветки - 10 штук
- Лимонний сік - За смаком
Для приготування салату із креветками й руколою візьміть молоді листочки руколи. Листочки промийте під проточною водою. Складіть в мисочку і промокніть паперовим рушником.
Змішайте кілька ложок рослинного масла, 0, 5 чайної ложки гірчиці із зернами, невелику дрібку солі і пару крапель лимонного соку. Перемішайте заправку для салату, заправте нею рукколу. Перемішайте так, щоб заправка розподілилася по всій руколою.
На блюдо для подачі салату викладіть заправлену рукколу. Відваріть перепелині яйця до готовності.
Креветки в продажу бувають варені чи сирі. Варені для надійності ошпарьтеокропом і очистіть, видаливши панцир і хвостики. Сирі креветки відваріть в солоній воді (кілька хвилин). Очищені креветки викладіть на салат, окропивши рослинним маслом.
Салат злегка присолите і поперчіть. Подайте до столу відразу. Салат не терпить вистоювання і повинен бути поданий до столу відразу, як тільки буде готовий.