Рецепт Салат із креветками та руколою фото

Салат із креветками та руколою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Зелень , Рукола
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 20 хв.

Салат з креветками і руколою смачний і корисний. Він не має особливого соусу, тут також не використовується майонез. Все корисно, свіжо і красиво. Те, що необхідно для фігури і гарного настрою!

Опис приготування:

Такі салати, як цей, верх свіжості. Інгредієнти салату повні корисних речовин. Такий салат приємно готувати, так як вона не доставляє особливого клопоту. Всі продукти доповнюють один одного і не вибиваються із загального букета смаку. Розповідаю і показую, як приготувати салат з креветками і руколою.

  • Рукола - 150 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Гірчиця з зернами - 0, 5 чайних ложки
  • Перепелині яйця - 4-6 штук
  • Креветки - 10 штук
  • Лимонний сік - За смаком
салат із креветками та руколою - фото крок 1
Для приготування салату із креветками й руколою візьміть молоді листочки руколи. Листочки промийте під проточною водою. Складіть в мисочку і промокніть паперовим рушником.
салат із креветками та руколою - фото крок 2
Змішайте кілька ложок рослинного масла, 0, 5 чайної ложки гірчиці із зернами, невелику дрібку солі і пару крапель лимонного соку. Перемішайте заправку для салату, заправте нею рукколу. Перемішайте так, щоб заправка розподілилася по всій руколою.
салат із креветками та руколою - фото крок 3
На блюдо для подачі салату викладіть заправлену рукколу. Відваріть перепелині яйця до готовності.
салат із креветками та руколою - фото крок 4
Креветки в продажу бувають варені чи сирі. Варені для надійності ошпарьтеокропом і очистіть, видаливши панцир і хвостики. Сирі креветки відваріть в солоній воді (кілька хвилин). Очищені креветки викладіть на салат, окропивши рослинним маслом.
салат із креветками та руколою - фото крок 5
Салат злегка присолите і поперчіть. Подайте до столу відразу. Салат не терпить вистоювання і повинен бути поданий до столу відразу, як тільки буде готовий.

Схожі рецепти