Салат «графський»
(покроковий рецепт з фото)
Готується салат просто, викладається шарами, виглядає дуже ошатно і святково. Смак чудовий! Спробуйте!
Салат готується досить просто, однак має прекрасний смак. Ви можете його приготувати в якості салату для святкового столу або урізноманітнити свої повсякденні страви. Хочу з вами поділитися як приготувати салат "графський" .
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0.5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Волоський горіх - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам (без кісточки)
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Оцет - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Овочі та яйця відварити до готовності, ostudite і чистий.
Овочі та яйця відварити до готовності, ostudite і чистий.
Лук поріжте дрібними кубиками. Замаринуйте в оцті з додаванням невеликої кількості води і цукру.
Салат викладайте шарами. Можете скористатися сервірувальним кільцем. Кожен шар промазуйте злегка майонезом.
1 шар - тертий на крупній тертці картопля.
1 шар - тертий на крупній тертці картопля.
З цибулі злийте рідину. Викладіть на картоплю.
3 шар - терта на крупній тертці буряк. Часник пропустіть через прес, змішайте з майонезом і сажьте цей шар часниковим майонезом.
У яєць відокремте білки від жовтків.
4 шар - натерті на крупній тертці жовтки.
4 шар - натерті на крупній тертці жовтки.
Чорнослив наріжте соломкою. Якщо чорнослив не м'який, залийте його окропом на кілька хвилин.
5 шар - чорнослив.
5 шар - чорнослив.
Натріть білки на крупній тертці і викладіть наступним шаром.
Волоські горіхи трохи подрібніть і посипте салат.
Прикрасьте салат листочками м'яти.
Салат "графський" готовий. Можна дати йому 1-2 години просочитися. Готуйте з задоволенням!