Салат «город» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Салат "город" - це заготовка, в якій достаток овочів. Сама назва говорить, що в ньому можуть бути всілякі комбінації. Я пропоную взяти стандартний набір: капуста, цибуля, помідори, огірки.
Рецепт салату зручний тим, що овочі можна взаимозаменять, наприклад, огірки замінити на кабачки. Варіантів маса. Фантазуйте!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Огірки - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Перець болгарський - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середня)
- Морква - 1 штука (середня)
- Вода - 180 мілілітрів
- Масло рослинне - 125 мілілітрів
- Сіль - 30 грам
- Цукор - 50 грам
- Оцтова есенція 70% - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - За смаком
- Чорний перець - За смаком (по бажанню)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Наріжте тонко капусту і цибулю, на крупній тертці натріть моркву. Перекладіть в глибоку чашу.
Перетріть овочі руками, до появи соку.
Наріжте огірки четвертинками, перець і помідори соломкою, измельчитечасник. Перекладіть в чашу з овочами, додайте воду, сіль, цукор, чорний перець, масло рослинне і оцтову есенцію.
Всі овочі перемішайте і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час підготуйте банки і кришки, вимийте і простерилизуйте.
По закінченню часу, розкладіть підготовлені овочі по банкам. Прикрийте кришками, але не закручуйте.
Візьміть глибоку, високу каструлю. Застелите дно тканинною серветкою, поставте на неї банку, налийте в каструлю води, щоб вона доходила трохи вище плічок банки. Поставте на сильний вогонь. Стерилізують салат протягом 1 годину - для літрових банок, 35 хвилин - для банок об'ємом 0, 5 L, після закипання води. Після дістаньте, закрийте герметично кришками, переверніть і охолодіть в такому вигляді.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло: 1 баночка - 950 мл., 1 баночка - 650 мл., 1 баночка - 500 мл. Смачних вам заготовок!