Салат «Єгипетська піраміда»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат, в першу чергу, привернув мою увагу назвою і оригінальною подачею у вигляді єгипетської піраміди. Крім цього, салат з печінки тріски, солоного огірка, яєць і сиру, смачний і ситний.
У покроковому рецепті я детально покажу, як приготувати салат "єгипетська піраміда" . Його можна зібрати шарами навпаки, поставити мінімум на 30 хвилин в холодильник. За півгодини салат добре просочується і виходить дуже смачним.
- Печінка тріски - 120 грам
- Картопля - 250 грам (відварений в мундирах)
- Яйце - 2 штуки
- Огірок солоний - 2-3 штук
- Сир Російський - 50 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Відварені картоплю і яйця очистіть. Кріп вимийте, обсушити.
Круглу салатницю застеліть харчовою плівкою. Викладайте салат шарами. Яйця, наріжте кубиками, додайте 1 ст. L. Майонез, перемішайте, посипте подрібненим кропом.
Огірки наріжте дрібними кубиками, розподіліть їх другим шаром.
Наступний шар - натертий на крупній тертці картопля з додаванням половини масла від печінки тріски, 1 ст. L. Майонез, солі і перцю. Зверху присипте подрібненим кропом.
Печінка тріски розімніть виделкою і розподіліть останнім шаром.
Накрийте салат кінцями плівки, стягніть плівку, утворюючи вгорі квадрат. Поставте салат в холодильник на 30 хвилин.
Переверните салат на блюдо, зніміть плівку. Лопатками або плоскою стороною ножа сформуйте з салату піраміду. Верхній трикутник сформуйте з тертого сиру.
Посипте салат з усіх боків тертим на дрібній тертці сиром, трохи притискаючи. Подавайте салат "єгипетська піраміда" до столу. Смачного!