Рецепт Салат «Єгипетська піраміда» фото

Салат «Єгипетська піраміда»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Печінка тріски
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати , Солоне
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей салат, в першу чергу, привернув мою увагу назвою і оригінальною подачею у вигляді єгипетської піраміди. Крім цього, салат з печінки тріски, солоного огірка, яєць і сиру, смачний і ситний.

Опис приготування:

У покроковому рецепті я детально покажу, як приготувати салат"Єгипетська піраміда" . Його можна зібрати шарами навпаки, поставити мінімум на 30 хвилин в холодильник. За півгодини салат добре просочується і виходить дуже смачним.

  • Печінка тріски - 120 грам
  • Картопля - 250 грам (відварений в мундирах)
  • Яйце - 2 штуки
  • Огірок солоний - 2-3 штук
  • Сир Російський - 50 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Підготуйте необхідні продукти. Відварені картоплю і яйця очистіть. Кріп вимийте, обсушити.
салат
Круглу салатницю застеліть харчовою плівкою. Викладайте салат шарами. Яйця, наріжте кубиками, додайте 1 ст. L. Майонез, перемішайте, посипте подрібненим кропом.
салат
Огірки наріжте дрібними кубиками, розподіліть їх другим шаром.
салат
Наступний шар - натертий на крупній тертці картопля з додаванням половини масла від печінки тріски, 1 ст. L. Майонез, солі і перцю. Зверху присипте подрібненим кропом.
салат
Печінка тріски розімніть виделкою і розподіліть останнім шаром.
салат
Накрийте салат кінцями плівки, стягніть плівку, утворюючи вгорі квадрат. Поставте салат в холодильник на 30 хвилин.
салат
Переверните салат на блюдо, зніміть плівку. Лопатками або плоскою стороною ножа сформуйте з салату піраміду. Верхній трикутник сформуйте з тертого сиру.
салат
Посипте салат з усіх боків тертим на дрібній тертці сиром, трохи притискаючи. Подавайте салат"Єгипетська піраміда" до столу. Смачного!

Схожі рецепти