Fıtır (Єгипетська сила)
(покроковий рецепт з фото)
Ці ласощі в нашій країні майже невідомо, а даремно, адже це справжня насолода! Хрустке слоено-дріжджове тісто і ніжний крем, який запікається прямо в духовці ... Що може бути смачніше!
Фитир - традиційний солодкий єгипетський пиріг з класичним кремом Магалябія. Приготувавши цей пиріг всього раз, ви вже ніколи не зможете забути його, а ваші дітки - і поготів. Адже це дуже і дуже смачно! повірте! Зі мною так і сталося. Рецепт фитира я якось побачила на просторах інтернету, вирішила приготувати (здебільшого через оригінальної назви). Але коли я спробувала то, що вийшло, я була вражена дивовижним смаком. Всередині він був настільки ніжним і соковитим, що просто танув у роті! Сьогодні я хочу поділитися і з вами, як приготувати фитир, записуйте!
- Молоко - 3 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
В одній склянці теплого молока розчиніть сухі швидкодіючі дріжджі, додайте цукор і яйце. Добре перемішайте.
Поступово починайте всипати просіяне борошно, розмішуйте масу ложкою.
Коли місити стане складніше, перекладіть тісто на робочу поверхню і, підсипаючи борошно, замісіть м'яке тісто. Залиште його на 15-20 хвилин в теплому місці. А тим часом з холодильника дістаньте вершкове масло. Дочекайтеся, щоб воно розм'якшилося.
Тепер тісто розділіть на 2 частини, кожну частину обомніте і розкачайте як можна тонше.
Кожен розкатаний пласт тесту змастіть вершковим маслом.
Скрутіть тісто в тугий рулет, а потім рулет загорніть в равлика. Ось такі дві равлики повинні вийти. Їх перекладіть на обробну дошку, присипану борошном, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 годину.
А тим часом приготуйте єгипетський крем "магалябія" . Для цього цукор перетріть з яйцем і крохмалем.
Додайте 2 склянки молока і добре перемішайте. Поставте на вогонь і, постійно помішуючи (обов'язково! ), на повільному вогні доведіть до кипіння. Зніміть крем з вогню і поставте в прохолодне місце (але не в холодильник! ), щоб крем охолов.
Після закінчення 2 годин дістаньте равлики з холодильника. Кожну з них розкачати товщиною 2-3 см.
На один пласт тіста викладіть крем (товстим шаром).
Зверху накрийте другим шаром тіста, і закріпіть кінці.
Запікайте пиріг в духовці 30 хвилин (температура - 180 градусів).
Пиріг "фитир" готовий. Приємного чаювання!