Пиріг із заварним кремом «Fıtır»
(покроковий рецепт з фото)
Цей східний пиріг є традиційною стравою, яке може бути як з солодкою, так і з солоною начинкою. Тому я розповім вам, як приготувати пиріг з заварним кремом "фитир" .
Це не просто пиріг, це пиріг, який назавжди підкорить ваше серце! Дуже ніжний і вологий всередині і в міру запечений зовні, заварний крем посередині двох пластів листкового тіста і неймовірний аромат - ось ті якості цього пирога, які точно сподобаються всім! Більш того, такий пиріг можна готувати з будь-якою начинкою: не тільки з солодкою, але і з солоною. Обов'язково приготуйте цей пиріг!
- Борошно - 400 грам
- Олія - 250 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в вершках)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
1. Приготуйте листкове тісто. Для цього змішайте молоко, олія, борошно, дріжджі, сіль і яйце, замісіть тісто в мисці, викладіть його на стіл.
2. Замісити тісто на столі, розріжте його на дві частини. Розкачайте тісто в дуже тонкий пласт, змастіть його розтопленим вершковим маслом і скрутіть тугим рулетом.
3. Після цього поверніть тісто в спіраль і загорніть в поліетиленовий пакет, залиште його на столі на 1, 5 годину. Виконайте те ж саме з другим шматочком тесту.
4. Приготуйте крем: В цукор додайте яйце, крохмаль і ванільний цукор, додайте трохи молока і розмішайте міксером. Потім додайте решту молока і розмішайте віночком. Поставте крем на середній вогонь і доведіть його до кипіння, постійно помішуючи.
5. Після того як тісто полежить на столі, дістаньте його з пакета і розімніть руками в великий пласт. Викладіть пласт тіста в застелену пергаментним папером форму. Розімніть руками інший пласт тесту, це буде верхівка.
6. Викладіть у форму злегка остигнула начинку, розрівняйте її і прикрийте верхівкою. Акуратно заліпіть краю пирога, змастіть збитим яйцем з маслом і молоком. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 80 хвилин. Смачного!