Салат до котлет
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат чудово підійде до котлет, він ситний, поєднує в собі крупу, овочі. Можна подати додатково томатний або сметанний соус.
З таким салатом гарніру до котлет не знадобиться! Я зазвичай варю буряк у великих кількостях і використовую у міру потреби протягом двох тижнів. Або ж купуємо відразу відварену. А перловка, буває, залишається від сніданку. Використовуйте ці продукти, додайте смачну заправку і чудовий салат гарантований.
- Перлова крупа відварена - 100 грам
- Буряк відварна - 50 грам
- Цибулина - 1 штука (маленька або третину великий)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Оцет столовий - 1 Чайна ложка (краще - рисовий)
- Часник - 1 зубчик
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком

1. Відваріть заздалегідь перлову крупу і буряк до готовності. Буряк можна купити вже відварену в магазині або на ринку.

2. Приготуйте заправку для салату. З'єднайте масло, гірчицю, пропущений через прес часник, сіль, перець чорний мелений, подрібнену зелень, оцет. Перемішайте.

3. Ріпчасту цибулю порізати тонко. Обдайте окропом, щоб він втратив гіркоту, зливний.

4. Буряк поріжте шматочками.

5. На порційні тарілочки розкладаємо перловку.

6. Потім викладаємо буряк.

7. На буряки - ріпчаста цибуля, зелень.

8. І останній штрих - поливаємо щедро салат заправкою. Даємо 5 хвилин просочитися. Салат готовий! Смачного!