Салат «червоний комісар» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Салат "червоний комісар" не просто смачний салат і заготівля на зиму, але і відмінна готова заправка для борщу. А в нашому в швидкісному ритмі життя, погодьтеся, дуже цінується швидкість готування.
Цей рецепт, як приготувати смачний соковитий салат "червоний комісар", відразу сподобався мені складом інгредієнтів. Салат виходить досить ситним і може подаватися як самостійне блюдо або для борщу. Рекомендую спробувати!
- Буряк - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Квасоля - 2 склянки
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1/2 склянки
Підготуйте інгредієнти. Помийте овочі. Буряк і моркву натріть на крупній тертці.
Квасоля необхідно попередньо замочити на кілька годин. Відміряйте інгредієнти для маринаду. Все перемішайте, крім оцту.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Якщо помідори великого розміру, наріжте скибочками. У мене черрі, я їх залишила цілими.
Овочі помістіть в каструлю, залийте маринадом і перемішайте. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте 1, 5 годину. Додайте оцет, перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
Розкладіть салат в стерилізовані банки і закатати кришки, переверните банки, остудіть при кімнатній температурі.
Зберігайте в прохолодному темному місці. Вихід готового салату з вказаною кількістю продуктів - 5 літрів.