Салат «Боярський»
(покроковий рецепт з фото)
Салат Боярський, рецепт якого я вам даю, - це дуже смачний, ситний, багатокомпонентний салат, який обов'язково стане родзинкою святкового столу.
Дуже часто салат "боярський" називають аналогом відомого "олів'є", проте це не зовсім справедливо. Дивовижне поєднання овочів і курячого філе робить це блюдо по-справжньому особливим. Розповідаю, як робити салат "боярський" .
- Куряче філе - 350 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Консервований горошок - 200 грам
- Помідор - 2-3 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Огірок - 1 штука
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Майонез - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування салату Боярський не можна назвати складним, незважаючи на велику кількість інгредієнтів. Почати слід з того, що відварити куряче філе або стегенце. Остудити і нарізати невеликими шматочками.
2. Філе посолити і поперчити за смаком. Волоські горіхи трохи подрібнити, але не в борошно і додати до м'яса. Вершкове масло, попередньо поклавши в морозильник, натерти на тертці і додати в тарілку до м'яса з горіхами. Готову суміш ретельно перемішати, щоб не було грудок, і відправити на деякий час в холодильник.
3. Тим часом можна зайнятися овочами. Картоплю треба відварити в шкірці і добре остудити. Потім почистити і нарізати невеликими кубиками.
4. Огірок вимити, просушити і нарізати невеликими смужками або кубиками.
5. Помідори вимити, обсушити і також нарізати невеликим кубиком.
6. Овочі викласти в глибокий салатник. З консервованого горошку злити рідину і відправити його до овочів.
7. До цього часу вже можна діставати м'ясо з горіхами з холодильника. Додати його в салатник до овочів і ретельно перемішати.
8. Тепер можна заправляти салат майонезом. Його кількість вельми умовно і залежить від індивідуальних смакових пристрастей.
9. Салат Боярський в домашніх умовах практично готовий. Залишилося ретельно змішати всі інгредієнти з майонезом, поперчити і посолити за смаком і можна подавати до столу. Зверху при бажанні можна прикрасити свіжою зеленню.