Салат «амброзія»
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я салати, особливо - готувати. Готую часто, тому в моєму арсеналі дуже велика різноманітність рецептів. Цей салат випадковий, але дуже вдалий. І історію назви я не відстежувала.
Даний салат чудово підходить до картопляного пишного пюре. Салат одночасно легкий і ситний. Тут присутні овочі та м'ясна наповнює. Спробуйте приготувати салат разом зі мною, використовуючи доступну покрокову інструкцію з ілюстрацією кроків. Наш сайт завжди радий вам допомогти і донести вам доступні, зручні і легкі в приготуванні салати на кожен день і для урочистих моментів.
- Капуста пекінська - 1 штука
- Куряче філе - 400 грам
- Майонез або сметана - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Свіжий огірок - 2 штуки
Для приготування салату "амброзія" ми візьмемо пекінську китайську капусту. Капусту потрібно вимити, обсушити і нарізати тонкою соломкою. Якщо соломка вийде занадто довгою, укоротите її.
Відварене м'ясо курки нарізаємо невеликий соломкою. Для приготування м'яса краще взяти куряче філе. Воно більш пісне. При варінні м'яса в бульйон можна покласти коріння, що надасть м'ясу більше смаку і аромату.
Свіжий огірок нарізаємо соломкою. Для приготування салату краще використовувати свіжий огірок, але в зиязикай період я часто використовую морожений. Смак не змінюється.
Складіть нарізану капусту в миску, додайте куряче філе, свіжий огірочок, зелень, трохи солі і спецій за смаком.
Заправте салат сметаною або майонезом (на ваш смак). Перемішайте.
Заправлений салат укладіть на прямокутне або овальне блюдо. У центрі салату встановіть прикраса з "попки" пекінської капусти. Вона ефектно виглядає і нагадує квітку.