Салака в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Смачно приготувати ароматну рибку можна і в мультиварці. При цьому салака не розпадеться на частини, а залишиться цілою і апетитною. Додавайте при варінні різні спеції, прянощі, приправи.
Навіть звичайна дрібна риба, наприклад, salaka, може вийти дуже смачною і апетитною, якщо ви приготуєте її в мультиварці. Приготування їжі практично не відніме ваше час, адже техніка все зробить за вас. Подати приготовану страву можна з будь-яким гарніром з овочів, круп, Локшина і t.d. На сніданок, обід або вечерю.
- Salaka - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний горошок - 5-6 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Рибку промийте, видаліть голови і нутрощі, чорні плівки всередині.

Викладіть промиту рибку спинками верх в чашу мультиварки один до іншого, якомога щільніше.

Влийте воду, рослинна олія, всипте сіль, лаврове листя, горошини чорного перцю, зерна гірчиці.

Накрийте рибку зверху перевернутої тарілкою або блюдцем, щоб вона не розпалася на шматочки в процесі варіння.

Активуйте режим "гасіння" з 15-20 хвилин і закрийте кришку техніки. Після звукового сигналу відкрийте кришку, видаліть тарілку і дайте страві злегка охолонути.

Викладіть салаку на тарілку і подайте до столу теплою.