Рецепт Рулет з яловичини фото

Рулет з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Рулети

М'ясо яловичини зазвичай не дуже вдало підходить до приготування рулетів. Запікається воно дуже довго. Щоб поліпшити смак, його потрібно проварити або тушкувати, що ні на користь зовнішньому вигляду рулету. Як бути?

Приготувати яловичий рулет треба вміючи. М'ясо яловичини найчастіше не підходить для запікання в вигляді рулету. З ним слід попередньо добре попрацювати, щоб надати м'ясу м'якість. Це досить простий варіант, як приготувати рулет з фаршу. Можна використовувати різну начинку, але саме ця, як на мене, найбільш вдало підходить.

  • Яловичина - 500 грам (або яловичий фарш)
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Шампніьони - 150 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль, спеції - За смаком
рулет з яловичини - фото крок 1
З м'яса яловичини можна приготувати відмінний рулет. Він буде соковитим і смачним. Запитайте, як? Я знаю!
Будемо готувати. Отже, цибулю нарізаємо півкільцями.
рулет з яловичини - фото крок 2
Лук обсмажуємо на рослинному маслі. Він повинен стати м'яким і ледь рум'яним.
рулет з яловичини - фото крок 3
До обсмаженої цибулі додаємо нарізані печериці. У мене гриби заморожені, але можна взяти і свіжі.
рулет з яловичини - фото крок 4
Лук з грибами обсмажте і охолодіть.
Приготуйте фарш (або візьміть покупної). Змішайте фарш з яйцем, сіллю і спеціями.
рулет з яловичини - фото крок 5
Добре вимішайте його, додайте 0, 5 склянки крижаної води і знову перемішайте. Це дасть запікати м'яса соковитість.
рулет з яловичини - фото крок 6
На столі розстеліть харчову плівку. Викладіть на неї фарш. Розподіліть його руками так, щоб в результаті вийшов прямокутний пласт.
рулет з яловичини - фото крок 7
По центру м'ясного пласта викладіть обсмажені з цибулею гриби.
рулет з яловичини - фото крок 8
За допомогою плівки підійміть 1 кінець, скрутіть м'ясної пласт в рулет.
рулет з яловичини - фото крок 9
Закріпіть краю м'ясного рулету, покладіть рулет швом вгору так, щоб він залишився на плівці.
рулет з яловичини - фото крок 10
Лист фольги складіть вдвічі. Щоб м'ясний рулет не прилип, зверху на фольгу викладіть лист пергаменту для випічки.
рулет з яловичини - фото крок 11
На плівці підійміть рулет, перенесіть його на пергамент (швом вниз). Це дуже легко зробити. Плівка дуже допомагає.
рулет з яловичини - фото крок 12
З'єднайте краю фольги. Отримаємо свого роду "човник" . Зверху рулет полийте 1-2 ст. Ложками рослинного масла. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте рулет до готовності (приблизно 40 хвилин-1 годину).
рулет з яловичини - фото крок 13
Подайте рулет до столу у великій кількості зелені. Його краще їсти злегка остигнув.

Схожі рецепти