Рулет з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо яловичини зазвичай не дуже вдало підходить до приготування рулетів. Запікається воно дуже довго. Щоб поліпшити смак, його потрібно проварити або тушкувати, що ні на користь зовнішньому вигляду рулету. Як бути?
Приготувати яловичий рулет треба вміючи. М'ясо яловичини найчастіше не підходить для запікання в вигляді рулету. З ним слід попередньо добре попрацювати, щоб надати м'ясу м'якість. Це досить простий варіант, як приготувати рулет з фаршу. Можна використовувати різну начинку, але саме ця, як на мене, найбільш вдало підходить.
- Яловичина - 500 грам (або яловичий фарш)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Шампніьони - 150 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
З м'яса яловичини можна приготувати відмінний рулет. Він буде соковитим і смачним. Запитайте, як? Я знаю!
Будемо готувати. Отже, цибулю нарізаємо півкільцями.
Будемо готувати. Отже, цибулю нарізаємо півкільцями.
Лук обсмажуємо на рослинному маслі. Він повинен стати м'яким і ледь рум'яним.
До обсмаженої цибулі додаємо нарізані печериці. У мене гриби заморожені, але можна взяти і свіжі.
Лук з грибами обсмажте і охолодіть.
Приготуйте фарш (або візьміть покупної). Змішайте фарш з яйцем, сіллю і спеціями.
Приготуйте фарш (або візьміть покупної). Змішайте фарш з яйцем, сіллю і спеціями.
Добре вимішайте його, додайте 0, 5 склянки крижаної води і знову перемішайте. Це дасть запікати м'яса соковитість.
На столі розстеліть харчову плівку. Викладіть на неї фарш. Розподіліть його руками так, щоб в результаті вийшов прямокутний пласт.
По центру м'ясного пласта викладіть обсмажені з цибулею гриби.
За допомогою плівки підійміть 1 кінець, скрутіть м'ясної пласт в рулет.
Закріпіть краю м'ясного рулету, покладіть рулет швом вгору так, щоб він залишився на плівці.
Лист фольги складіть вдвічі. Щоб м'ясний рулет не прилип, зверху на фольгу викладіть лист пергаменту для випічки.
На плівці підійміть рулет, перенесіть його на пергамент (швом вниз). Це дуже легко зробити. Плівка дуже допомагає.
З'єднайте краю фольги. Отримаємо свого роду "човник" . Зверху рулет полийте 1-2 ст. Ложками рослинного масла. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте рулет до готовності (приблизно 40 хвилин-1 годину).
Подайте рулет до столу у великій кількості зелені. Його краще їсти злегка остигнув.