Рулет з фаршу з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Рулет з фаршу з яйцем - універсальне блюдо: готується зовсім просто, внаслідок чого прекрасно підходить для повсякденного кулінарії, і виглядає дуже красиво, так, що не соромно поставити на святковий стіл. Спробуйте!
Взагалі, традиція «одягати» цілі варені яйця в соковиту шубу з м'ясного фаршу, а потім запікати або зажарювати, прийшла з Північної Англії - зокрема, шотландці дуже люблять так робити. Але варіації його відомі й улюблені в усьому світі, ось і Росія не відстає - правда, замість того, щоб покривати фаршем кожне яйце окремо, ми готуємо не менше смачний і красивий рулет з декількох яєць. Виходить, по-моєму, здорово! Отже, рецепт рулету з фаршу з яйцем - до вашої уваги.
- Фарш - 1 кілограм
- Яйця курячі - 5 штук
- Грудинка копчена - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелень петрушки і кропу - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Улюблені прянощі для м'яса - За смаком
- Хліб пшеничний черствий - 2-3 скибочок
Замочуємо білий хліб в невеликій кількості води або молока, яйця (4 штуки) ставимо варити. Як випливає вимішуємо фарш (само собою, краще, якщо він буде домашній, власноруч пропущений через м'ясорубку хоча б 2 рази, але якісний магазинний теж піде - хоч свинячо-яловичий, хоч курячий), змішуємо його з хлібом і залишився сирим яйцем, солимо, додаємо прянощі і дрібно нарізану зелень.
Грудинку нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо кілька хвилин на добре розігрітій сковороді. Зажарювати до коричневого кольору не треба - якщо жир розтопився, шматочки стали злегка золотавими, а по квартирі поплив ситний копчений дух - пора закидати в сковороду цибулю, теж дрібно нарізаний. Коли він стане прозорим і м'яким, охолоджуємо вміст сковороди і змішуємо з фаршем. Даємо йому трохи відпочити.
На око поділяємо фарш на дві приблизно рівні частини. На дно застеленій фольгою форми для випікання укладаємо половину фаршу, а на неї, вздовж - зварені круто, охолоджені і очищені яйця. Злегка приминає їх, щоб кожне виявилося в неглибокому «гніздечку» з фаршу.
Зверху укладаємо залишився фарш, разравниваем, розгладжуємо, утрамбовуємо, поки форма рулету не стає такою, як нам треба. Закриваємо фольгою.
Ставимо рулет в розігріту до 200 З духовку на півгодини. Через цей час відкриваємо фольгу і даємо йому підрум'янитися ще хвилин 10.
Виймаємо, знімаємо фольгу, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу!
Виймаємо, знімаємо фольгу, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу!