Розтягай з сосискою
(покроковий рецепт з фото)
Розтягай - це той же пиріжок, однак від вас не потрібно ретельно ховати начинку під тестом. Швидше, навпаки - її має бути видно, і це один з плюсів розтягаїв.
Смачний пиріжок з продуктів, які знайдуться на кожній кухні. Замісити дріжджове тісто, дайте йому трохи піднятися. Сосиски очистіть від плівок, при бажанні можна розрізати їх навпіл. З тіста виріжте смужки. Загорніть в них сосиски. Зверху змастіть збитим яйцем, і випікайте в духовці протягом 45 хвилин. На стіл подавайте в гарячому вигляді. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сосиски - 10 штук
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Змішайте борошно з дріжджами, додайте тепле молоко, розтоплене вершкове масло і яйце. Додати сіль, замісіть тісто. Дайте йому піднятися протягом 30 хвилин.
Сосиски очистіть від плівок, при бажанні можна розрізати їх навпіл.
Тісто розкачати в пласт і поріжте смужками шириною 4-5 см.
Сосиски загорніть в смужки тесту, змастіть збитим яйцем і випікайте в духовці протягом 45 хвилин при 190 градусах. На стіл подавайте в гарячому вигляді.