Розсольник
(покроковий рецепт з фото)
Цьому першої страви вже більше 500 років. За весь час з'явилося безліч варіацій його приготування. Я ділюся варіантом, як приготувати розсольник просто, швидко і смачно. Він наваристий і ситний.
Розсольник дуже легко пересолити, тому в процесі приготування краще не додавайте відразу всю сіль. Яловичину можна відразу нарізати маленькими шматочками, але мені більше подобається, коли вона вариться цілком. Так м'ясо зберігає всі свої соки. Регулюйте самостійно кількість води в бульйоні, якщо любите густішим або рідкий суп.
- Вода - 2, 5 L
- Яловичина - 500 грам
- Ячмінь - 1/4 склянки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Огірки солені - 6 штук
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Селера стебло - 2 штуки
- Кріп свіжий - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Крем - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
1
Яловичину наріжте на кілька частин. Помийте і помістіть його у велику каструлю, залийте водою, додайте ячмінь і 0, 5 чайної ложки солі.
2
Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. Варіть півгодини, обов'язково зніміть піну.
3
Наріжте огірки дрібними кубиками. Картопля очистіть і наріжте порційними шматочками. Одну моркву наріжте кільцями, другу натріть на терку. Цибуля подрібніть ножем, а селера наріжте тонкими скибочками.
4
У невеликій кількості масла на великому вогні підсмажте солоні огірки, потім додайте картоплю і колечка моркви. Гасіть їх протягом 10 хвилин в сотейнику.
5
В 3 столових ложках оливкової олії обсмажте цибулю, потім додайте терту моркву і селеру. Коли морква приготується, додайте томатну пасту, перемішайте і приберіть сковороду з вогню.
6
Вийміть з бульйону м'ясо і наріжте його порційними шматочками. Надішліть назад в суп разом з усіма овочами.
7
Додайте лавровий лист, чорний перець, кріп. Варіть до готовності картоплі. Розсольник подавайте з ложкою сметани!