Розсольник без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Цей розсольник без м'яса варила моя бабуся під час посту. А він мені дуже подобався, і зараз іноді я його теж готую і дякую бабусю за це. Супчик смачний і ситний. Ось його рецепт.
Це дуже простий рецепт розсольнику без м'яса. Але він мені подобається, тому що з дитинства. Бабуся під час посту, конечно не пасеровані овочі на рослинному маслі, а додавала в розсольник без м'яса сирими. І все одно виходило смачно. Я трохи пристосувала рецепт розсольнику без м'яса до наших умов. Овочі я обсмажую, і до розсольнику без м'яса подаю сметану. Звичайно, посипаю і свіжою зеленню, Зараз її завжди можна купити в магазині в будь-який час року. Спробуйте і ви приготувати цей суп.
- Пшенична крупа - 200 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Солоні огірки - 2-3 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Корінь петрушки - 40 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Пшоняну крупу добре промиваємо і заливаємо водою. Ставимо на слабкий вогонь і розпарює до розм'якшення.
Картопля, морква, цибуля і петрушку нарізати кубиками.
Солоні огірки також нарізати кубиками.
Цибуля, морква, корінь петрушки обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, додати томатну пасту і протушкувати хвилин 5-7.
У киплячу воду (можна додати бульйонний кубик) покласти крупу і варити до готовності хвилин 15. Потім додати туди картоплю, пасеровані овочі і огірки. Варити до готовності картоплі 10-15 хвилин. В кінці варіння влити огірковий розсіл і якщо треба досолити суп.