Рожевий торт
(покроковий рецепт з фото)
Рожевий торт - дуже легкий муссовий торт з полуничного йогурту і повітряного бісквіта з моєї "скарбнички" . Якщо хочете порадувати близьких ніжним і повітряним десертом, то цей рецепт саме для вас.
Люблю муссовие торти, вони такі ніжні і повітряні. Сьогоднішній рецепт як раз з таких! Рожевий торт отримав свою назву за красивий ніжно-рожевий колір, який надає полуничний йогурт. Ділюся рецептом, як приготувати це ніжне хмарка на святковий стіл або просто на десерт для посиденьок з подругами. Сама краса рецепта, що він дуже простий, готуватися на раз-два. Прикрасьте тортик свіжими ягодами і подавайте до столу. Візьміть на замітку рецепт, вам обов'язково сподобається!
- Яйця куряче - 2 штуки
- Цукор - 60 грам
- Борошно - 60 грам
- Йогурт полуничний - 1 літр
- Вершки 33% - 300 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
Почнемо з приготування бісквіта. Збийте яйце, поступово додаючи цукор, до білої густої маси. Збивати потрібно приблизно 7-10 хвилин.
Додайте борошно і акуратно перемішайте лопаткою. Бажано вкластися в кілька хвилин, щоб бульбашки в бісквіті не розбіглися.
Влийте тісто в форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки печеться бісквіт, підготуємо мус. Для цього збийте дуже холодні вершки разом з цукровою пудрою до стійких піків.
Желатин залийте водою і залиште набухати хвилин на 15.
Розігрійте набряклий желатин, не доводячи до кипіння, і влийте тоненькою цівкою в йогурт.
Коли бісквіт спечеться, остудіть його не виймаючи з форми. Змішайте збиті вершки з йогуртом і вилийте поверх бісквіта в форму. Надішліть торт в холодильник і дайте застигнути.
Коли торт захолоне, акуратно дістаньте його з форми, прикрасьте і подавайте до столу. Приємного чаювання!