Рольмопс
(покроковий рецепт з фото)
Рольмопс - традиційна німецька закуска. Ми трохи відступимо від традиційного рецепту і приготуємо рольмопс з оселедця з яблуком, цибулею і брусницею. Дуже смачна закуска! Підійде і для свята!
Так як рецепт традиційний, настійно не рекомендую щось міняти і доповнювати. Точно дотримуйтесь рецептурі! такі прості, але смачні і апетитні рулетики припадуть до смаку кожному!
- Оселедець філе - 5 штук
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Брусниця - 70 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука (для подачі)
- Вода - 200 мілілітрів (маринад)
- Цукор - 2 чайних ложки (маринад)
- Оцет 9 % - 3 Ст. Ложки (маринад)
- Лист лавровий - 4 штуки (маринад)
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка (маринад)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (маринад)
- Сіль - 1 Чайна ложка (маринад)

1. З оселедця зріжте філе. Або підготуйте готове.

2. Накрийте філе плівкою і злегка відбийте.

3. Приправте соєвим соусом.

4. З'єднайте всі для маринаду, доведіть до кипіння і остудіть.

5. Лук і яблуко наріжте часточками, брусницю помийте або розморозити.

6. На край кожного філе викладіть скибочку яблука, цибуля і кілька ягід брусниці.

7. Поверніть рулетом і закріпіть шпажкою або зубочистками.

8. Поверніть рулети з усіх філе.

9. Складіть рулети в банку, залийте розсолом і залиште на добу.

10. Подавайте з скибочками лимона.

11. Смачного!