Роли з сюрпризом
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам азіатської кухню хочу запропонувати зробити роли в домашніх умовах. Та не прості, а неймовірно оригінальні! Хочете здивувати близьких і гостей? Тоді неодмінно повторіть цей рецепт!
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати роли з сюрпризом. Повірте, таких ролів ніхто не очікує побачити, а тим більше зроблених своїми руками. А саме класне то, що процес зовсім нескладний, незважаючи на те, що роли здаються справжнім витвором мистецтва. З покроковим рецептом і фотографіями у вас все вийде.
- Тунець - 200 грам
- Соєвий соус - За смаком
- Норі - 3 штуки
- Рис для суші - 1 Склянка (зварений)
- Васабі Массаго - 2 чайних ложки
- Koriandr Svezhin - 1 Чайна ложка (або інша зелень)
1. Тунець наріжте гострим ножем тоненьким брусочками. Полийте соєвим соусом і залиште маринуватися на 30-50 хвилин. Довше години залишати тунець не варто, інакше риба буде жорсткою.
2. У приблизно третину готового рису для суші додайте подрібнену зелень (в даному випадку коріандр, але ви можете використовувати і щось інше) і васабі-масаго. Ретельно перемішайте.
3. Смужечку тунця загорніть в норі і акуратно відріжте. З таких смужок буде два вуха, два ока, ніс і рот нашої майбутньої панди, яка буде ховатися в ролах.
4. Збираємо перший рол: викладіть норі на робочий стіл. Розподіліть трохи рису рівним шаром, викладіть смужку тунця в норі. Зверху - знову рис і ще тунець. Це буде носик і рот. Далі - ще шар рису і дві смужки риби, які будуть очками.
5. Акуратно згорніть рол, і в результаті у вас вийде ось така мордочка. Але це ще не все.
6. На лист норі розподіліть рівним шаром зелений рис, зроблений раніше.
7. Зробіть за допомогою паличок два поглиблення і помістіть туди тунець, - це будуть вушка панди.
8. Помістіть зверху раніше згорнутий рол і загорніть все разом. Ось така краса виходить. Акуратно наріжте порційними шматочками і подавайте до столу з соєвим соусом і маринованим імбиром.