Рисовий суп з горошком
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зробити суп смачним і ситним, не обов'язково варити його на м'ясному або курячому бульйоні. Навіть пісний суп може бути ситним, якщо знати, як правильно його таким приготувати. Дивіться мій рецепт!
Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати рисовий суп з горошком. Це один з моїх улюблених пісних супів, основою його є овочі - картопля, морква, цибуля, солодкий перець. Найбільш смачно, якщо всі овочі молоді, тільки з городу, тоді ложку з рук не вирвеш. Характерною густоти супу додає рис, а пікантність супу в зеленому горошку, його можна використовувати молодим або замороженим, можна взяти і консервований, але смак вже буде не той.
- Мал - 100 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Горошок зелений - 100 грам
- Сік томатний - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Італійські трави - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі очистіть і промийте проточною водою.
Цибулю і моркву дрібно поріжте. Я використовую молодий лук, з ним суп виходить ще смачніше. Часник дрібно поріжте або пропустіть через прес.
У невелику толстодонную каструлю налийте рослинного масла, відправте в нього овочі і трохи обсмажте.
Картопля поріжте на невеликі шматки і теж відправте в каструлю, смажте кілька хвилин.
Солодкий перець поріжте соломкою, покладіть в каструлю.
Практично відразу відправте в каструлю томатний сік. Тоді ж додайте куркуму, італійські трави і сіль з перцем.
Як тільки сік закипить, всипте рис і прогрійте його кілька хвилин.
Залийте водою, щоб в сумі вийшло приблизно 2 L. У мене каструлька об'ємом 2 L, тому я просто доливаю води до повної каструлі. Варіть суп на повільному вогні.
Коли рис і овочі будуть майже готові, відправте в суп зелений горошок. Можна використовувати заморожений горошок, але у мене як раз на городі наспів молодий, він особливо добре підходить до цього супу.
Проваріть ще буквально хвилину і знімайте суп з вогню. Я даю супу настоятися протягом півгодини, але якщо все голодні, то можна їсти і відразу. Подавайте рисовий суп з горошком з чорним хлібом або сухариками. Смачного!