Рецепт Рисовий суп з горошком фото

Рисовий суп з горошком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Горох
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб зробити суп смачним і ситним, не обов'язково варити його на м'ясному або курячому бульйоні. Навіть пісний суп може бути ситним, якщо знати, як правильно його таким приготувати. Дивіться мій рецепт!

Опис приготування:

Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати рисовий суп з горошком. Це один з моїх улюблених пісних супів, основою його є овочі - картопля, морква, цибуля, солодкий перець. Найбільш смачно, якщо всі овочі молоді, тільки з городу, тоді ложку з рук не вирвеш. Характерною густоти супу додає рис, а пікантність супу в зеленому горошку, його можна використовувати молодим або замороженим, можна взяти і консервований, але смак вже буде не той.

  • Мал - 100 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Горошок зелений - 100 грам
  • Сік томатний - 200 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Італійські трави - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
рисовий суп з горошком - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі очистіть і промийте проточною водою.
рисовий суп з горошком - фото крок 2
Цибулю і моркву дрібно поріжте. Я використовую молодий лук, з ним суп виходить ще смачніше. Часник дрібно поріжте або пропустіть через прес.
рисовий суп з горошком - фото крок 3
У невелику толстодонную каструлю налийте рослинного масла, відправте в нього овочі і трохи обсмажте.
рисовий суп з горошком - фото крок 4
Картопля поріжте на невеликі шматки і теж відправте в каструлю, смажте кілька хвилин.
рисовий суп з горошком - фото крок 5
Солодкий перець поріжте соломкою, покладіть в каструлю.
рисовий суп з горошком - фото крок 6
Практично відразу відправте в каструлю томатний сік. Тоді ж додайте куркуму, італійські трави і сіль з перцем.
рисовий суп з горошком - фото крок 7
Як тільки сік закипить, всипте рис і прогрійте його кілька хвилин.
рисовий суп з горошком - фото крок 8
Залийте водою, щоб в сумі вийшло приблизно 2 L. У мене каструлька об'ємом 2 L, тому я просто доливаю води до повної каструлі. Варіть суп на повільному вогні.
рисовий суп з горошком - фото крок 9
Коли рис і овочі будуть майже готові, відправте в суп зелений горошок. Можна використовувати заморожений горошок, але у мене як раз на городі наспів молодий, він особливо добре підходить до цього супу.
рисовий суп з горошком - фото крок 10
Проваріть ще буквально хвилину і знімайте суп з вогню. Я даю супу настоятися протягом півгодини, але якщо все голодні, то можна їсти і відразу. Подавайте рисовий суп з горошком з чорним хлібом або сухариками. Смачного!

Схожі рецепти