Рисова запіканка з цибульними каннелоні
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне блюдо, яке легко можна приготувати з невеликої кількості продуктів і здивувати своїх рідних не тільки смаком нового блюда, але і його видом. Обов'язково приготуйте, ви будете задоволені.
Таку запіканку легко зможе приготувати будь-який з вас. Продуктів для її приготування потрібно зовсім небагато, можна використовувати залишки від вчорашньої трапези. А ще в таку запіканку можна додати будь-які овочі на ваш смак: помідори, болгарський перець, стебла селери. Запіканка стане яскравішим, духмяний і смачний. Якщо хочете зробити запіканку побільше, викладіть цибульні каннелоні з начинкою посередині, між шарами рису - і страва в розрізі буде ще цікавіше і соковитіше.
- Мал - 150-200 грам (відварений)
- Лук-пориста - 1 штука( приблизно 10-12 см)
- Ковбаса - 80-100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Відрізаємо частину стебла цибулі-порею і розбираємо на трубочки. Потім трубочки можна ошпарити окропом.
2. Форму для випічки (краще прямокутну) змастити вершковим маслом і посипати сухарями. Викладаємо відварений рис, посипаємо перцем і улюбленими спеціями.
3. Для фарширування цибульних трубочок можна взяти будь-яку ковбасу або шинку, а ще краще використовувати асорті. У мене були залишки зі свята, тому нарізала кубиками. А для зручності краще нарізати соломкою, розмір - як довжина цибульних трубочок.
4. Заповнимо трубочки ковбасою і викладемо поверх рису.
5. Для заливки збиваємо яйця з молоком і сіллю.
6. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю майбутню запіканку.
7. Посипаємо сиром, натертим на крупній тертці.
8. І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30, до сирної скоринки.
9. Дістаємо запіканку, розрізаємо і дивуємо рідних.