Рецепт Рисова локшина з морепродуктами фото

Рисова локшина з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Дуже легке, але в той же час корисну страву. Підійде всім любителям азіатської кухні і морепродуктів. Просто і смачно - для тих, хто в поспіху і любить смачно поїсти.

Опис приготування:

Нижче я розписала найпростіший покроковий рецепт, як приготувати рисову локшину з морепродуктами. Чи впорається навіть новачок, який раніше не наважувався братися за азіатську кухню. Обов'язково спробуйте, це неймовірно смачно!

  • Рисова локшина - 200 грам
  • Морепродукти - 300 грам (можна брати будь-які, але найкраще підійдуть мідії і креветки)
  • Болгарський перець - 1 штука (червоний або помаранчевий)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Морква - 1 штука
  • Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
рисова локшина з морепродуктами - фото крок 1
Насамперед треба розморозити морепродукти і замаринувати їх в суміші з соєвого соусу (2 ст.Л.) і лимонного соку (теж 2 ст.Л.). Маринуватися все повинно близько 20 хв.
рисова локшина з морепродуктами - фото крок 2
Відварюємо фунчозу: розмочуємо її в холодній воді 5 хв.; кидаємо в киплячу воду; додаємо сіль і спеції; варимо 2 хв. І зливаємо воду.
рисова локшина з морепродуктами - фото крок 3
Нарізаємо всі овочі соломкою (морква, перець, часник і цибулю). І обсмажуємо їх в рослинному маслі. Спочатку кидаємо на сковороду цибулю, через пару хвилин - інші овочі.
рисова локшина з морепродуктами - фото крок 4
На сковороду до овочів додаємо морепродукти. Смажимо все разом 7 хв.
рисова локшина з морепродуктами - фото крок 5
Залишився останній крок! Локшину кладемо до всіх інгредієнтів і додаємо решту 2 ст.Л. Соєвого соусу. Тушкуємо суміш 2 хв. Блюдо готово!

Схожі рецепти