Рисова локшина з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легке, але в той же час корисну страву. Підійде всім любителям азіатської кухні і морепродуктів. Просто і смачно - для тих, хто в поспіху і любить смачно поїсти.
Нижче я розписала найпростіший покроковий рецепт, як приготувати рисову локшину з морепродуктами. Чи впорається навіть новачок, який раніше не наважувався братися за азіатську кухню. Обов'язково спробуйте, це неймовірно смачно!
- Рисова локшина - 200 грам
- Морепродукти - 300 грам (можна брати будь-які, але найкраще підійдуть мідії і креветки)
- Болгарський перець - 1 штука (червоний або помаранчевий)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 1 штука
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Насамперед треба розморозити морепродукти і замаринувати їх в суміші з соєвого соусу (2 ст.Л.) і лимонного соку (теж 2 ст.Л.). Маринуватися все повинно близько 20 хв.
Відварюємо фунчозу: розмочуємо її в холодній воді 5 хв.; кидаємо в киплячу воду; додаємо сіль і спеції; варимо 2 хв. І зливаємо воду.
Нарізаємо всі овочі соломкою (морква, перець, часник і цибулю). І обсмажуємо їх в рослинному маслі. Спочатку кидаємо на сковороду цибулю, через пару хвилин - інші овочі.
На сковороду до овочів додаємо морепродукти. Смажимо все разом 7 хв.
Залишився останній крок! Локшину кладемо до всіх інгредієнтів і додаємо решту 2 ст.Л. Соєвого соусу. Тушкуємо суміш 2 хв. Блюдо готово!