Рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Я вам розповім, як приготувати рис з овочами. Це просто неймовірно смачне вегетаріанське блюдо, що складається з запечених маринованих овочів і рису з пікантною заправкою. Дуже незвичайно! пробуйте!
Як ви побачите, тут чимало інгредієнтів. Какзалось б, простий відварений рис з овочами… Але я повинна сказати, що це не зовсім звичайне блюдо. Воно настільки багато смаками і ароматами, що просто зведе з розуму люблго гурмана. Що, процес приготування не найпростіший, але вам просто необхідно це спробувати!
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Перець, сіль - За смаком
- Печериці - 4 штуки
- Перець зелений - 1 штука
- Цукіні - 1 штука (невеликого розміру)
- Помідори черрі - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 200 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 пучок
1
У маленькій мисці треба змішати інгредієнти для маринаду (оливкова олія, бальзамічний оцет, подрібнений часник, коричневий цукор, соєвий соус, гірчицю і трохи меленого перцю).
2
Розріжте гриби, болгарський перець, цукіні і подрібнений шматочками близько 2, 5 см цибулю. Залиште помідори цілими. Помістіть овочі в целловановий пакет і залийте маринадом. Закрийте пакет і переверніть пару раз, щоб змішати овочі з маринадом. Дайте їм постояти протягом 30 хвилин при кімнатній температурі, періодично перевертаючи пакет, щоб перерозподілити маринад.
3
Поки овочі маринуються, змішайте промитий рис, воду, подрібнений часник і сіль в каструльці. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Як закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте рису варитися протягом 15 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте рису відпочити ще 5 хвилин.
4
Поки рис вариться, приготуйте суміш з лимона і петрушки. Дрібно наріжте листя петрушки. Натріть цедру лимона, додайте петрушку і оливкове масло.
Коли рис злегка охолоне, додайте до нього цю суміш і перемішайте.
Коли рис злегка охолоне, додайте до нього цю суміш і перемішайте.
5
Викладіть мариновані овочі на поверхню дека. Якщо вони не покривають лист в один шар, використовуйте два дека, щоб уникнути переповнення.
Запікайте овочі протягом 10 хвилин при 200 градусах, щоб вони зарум'янилися по краях. Слідкуйте, щоб не підгоріли, час від часу перевертайте.
Запікайте овочі протягом 10 хвилин при 200 градусах, щоб вони зарум'янилися по краях. Слідкуйте, щоб не підгоріли, час від часу перевертайте.
6
Для подачі в тарілку викладіть частина рису, а зверху додайте гірку овочів. Смачного!