Рецепт Рис з овочами фото

Рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я вам розповім, як приготувати рис з овочами. Це просто неймовірно смачне вегетаріанське блюдо, що складається з запечених маринованих овочів і рису з пікантною заправкою. Дуже незвичайно! пробуйте!

Опис приготування:

Як ви побачите, тут чимало інгредієнтів. Какзалось б, простий відварений рис з овочами… Але я повинна сказати, що це не зовсім звичайне блюдо. Воно настільки багато смаками і ароматами, що просто зведе з розуму люблго гурмана. Що, процес приготування не найпростіший, але вам просто необхідно це спробувати!

  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець, сіль - За смаком
  • Печериці - 4 штуки
  • Перець зелений - 1 штука
  • Цукіні - 1 штука (невеликого розміру)
  • Помідори черрі - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 200 грам
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 1 пучок
1
У маленькій мисці треба змішати інгредієнти для маринаду (оливкова олія, бальзамічний оцет, подрібнений часник, коричневий цукор, соєвий соус, гірчицю і трохи меленого перцю).
2
Розріжте гриби, болгарський перець, цукіні і подрібнений шматочками близько 2, 5 см цибулю. Залиште помідори цілими. Помістіть овочі в целловановий пакет і залийте маринадом. Закрийте пакет і переверніть пару раз, щоб змішати овочі з маринадом. Дайте їм постояти протягом 30 хвилин при кімнатній температурі, періодично перевертаючи пакет, щоб перерозподілити маринад.
3
Поки овочі маринуються, змішайте промитий рис, воду, подрібнений часник і сіль в каструльці. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Як закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте рису варитися протягом 15 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте рису відпочити ще 5 хвилин.
4
Поки рис вариться, приготуйте суміш з лимона і петрушки. Дрібно наріжте листя петрушки. Натріть цедру лимона, додайте петрушку і оливкове масло.
Коли рис злегка охолоне, додайте до нього цю суміш і перемішайте.
5
Викладіть мариновані овочі на поверхню дека. Якщо вони не покривають лист в один шар, використовуйте два дека, щоб уникнути переповнення.
Запікайте овочі протягом 10 хвилин при 200 градусах, щоб вони зарум'янилися по краях. Слідкуйте, щоб не підгоріли, час від часу перевертайте.
6
Для подачі в тарілку викладіть частина рису, а зверху додайте гірку овочів. Смачного!

Схожі рецепти