Рис з кабачками в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Рис з кабачками в мультиварці - по-справжньому літня страва, яскраве як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Рис з кабачками в мультиварці можна подавати як гарнір або як основне блюдо.
Цю страву можна готувати двома способами - щоб рису було значно більше, ніж кабачка, тоді овоч буде тільки доповнювати смак рису, або щоб рису і кабачка було порівну або навіть кабачка більше. Саме такий варіант мені подобається найбільше. Сам варений кабачок - не надто оригінальне блюдо, а ось в дуеті з рисом виходить чудово. До того ж не останню роль тут грає кріп - він і додає яскравості річному страві. Обов'язково спробуйте!
- Мал - 100 грам
- Кабачок - 1 штука
- Гілочки кропу - 3-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю дрібно порубати.
Кабачок не очищаючи поріжте на невеликі шматочки. Якщо кабачок маленький, то досить буде порізати його на кружечки, а потім кожен кружечок розрізати на 4 частини.
У чашу мультиварки налийте 1 ст. L. Рослинної олії, викладіть цибулю. Увімкніть режим "обсмажування" і готуйте цибулю до прозорості і легкого золотистого кольору.
Рис промийте кілька разів, щоб вода після промивання залишалася прозорою.
До обсмаженої цибулі відправте промитий рис, кабачки, дрібно нарізаний кріп, сіль.
Перемішайте, додайте води, щоб покрила рис з кабачками. Увімкніть режим "плов" або "рис" і готуйте протягом 30 хвилин.
Коли страва буде майже готове, спробуйте рис на сіль, якщо потрібно досоліть. Можна також додати спеції за смаком.
Рис з кабачками в мультиварці готовий. Смачного!