Рис з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Просте, ситне і смачненьке блюдо хочу показати вам. Це відмінний варіант на обід або вечерю для всієї родини. Так як в рецепті немає м'яса, то його сміливо можна назвати недорогим Запам'ятовуйте!
Перед вами класна ідея приготування рису з грибами. Дуже зручно робити це блюдо з залишився відвареного рису, наприклад. Цибулю і часник чудово підходять сюди, а більше нічого і не потрібно. До речі, таке блюдо може бути не тільки основним гарячим, але і гарніром. В будь-якому випадку, рецепт точно варто запам'ятати.
- Мал - 1.5 склянки
- Гриби - 400 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Спеції та сіль - За смаком (чебрець, орегано, перець, зелень)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
1. Рис залийте 3 склянками води і поставте на вогонь. Після закипання посоліть за смаком і варіть на середньому вогні до готовності. Тим часом, на сковороді розігрійте олію.
2. Викладіть дрібно нарізаний часник і обсмажте буквально хвилинку.
3. Додайте подрібнену цибулю і смажте до прозорості.
4. Надішліть на сковороду вимиті, обсушені і нарізані гриби. На середньому вогні смажте, помішуючи, поки не випарується рідина.
5. Додайте сіль, спеції за смаком і кунжут.
6. Викладіть рис до грибів.
7. Акуратно перемішайте і потримайте на вогні ще пару хвилин.
8. Перед подачею додайте в рис з грибами свіжу зелень. Смачного!