Рибний пиріг з коржів «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше рибний пиріг з коржів "наполеон" готують на святковий стіл. Часу на його приготування потрібно менше години, тому ви можете зробити його навіть для нежданих гостей.
Такий рибний пиріг з коржів "наполеон" - дуже ситне і об'ємне блюдо. Зазвичай готують його на святковий стіл у вигляді холодної закуски. Краще для цього блюда взяти вже готові коржі - так ви заощадите час.
- Коржі для "наполеона" - 5 штук
- Яйця - 3 штуки
- Рибні консерви - 150 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Майонез - 250 грам
1. Якщо ви любите страви з риби, то рибний пиріг з коржів "наполеон" - непогана альтернатива рибних салатів і гарячих пирогів. Для приготування цієї страви нам знадобляться вже готові коржі для торта "наполеон" . Продаються вони в магазині, але якщо у вас є бажання зробити самим - будь ласка. Я вирішила заощадити час, тим більше, що до мене нагрянули неждані гості.
2. Для початку нам потрібно зайнятися начинкою: обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі, після чого даємо овочам охолонути. Тим часом відварюємо яйця круто і також даємо їм охолонути.
3. Змішуємо яйця з обжаркой, після чого додаємо рибну консерву. Я зазвичай беру горбушу у власному соку або сардину з додаванням олії. Рибу потрібно пом'яти виделкою і видалити видимі кістки. Змішуємо рибу з яйцями і обжаркой - тепер начинка готова.
4. Беремо коржі для "наполеона", змащуємо майонезом і викладаємо начинку. Потім закриваємо ще одним коржем і знову повторюємо процедуру. І так робимо з усіма коржами.
5. В самому кінці посипаємо натертим сиром і відправляємо рибний пиріг з коржів наполеон в холодильник на деякий час.
6. Краще, якщо пиріг просочиться. До столу подаємо його в цілісному вигляді. Пиріг можна прикрасити зеленню.